Drska krađa
18/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći 15. na 16. studenog, u Ulici Ivana Zajca u Osijeku, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu kuću vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljana. Počinitelj je iz kuće ukrao više tisuća kuna dok su ukućani boravili u kući. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASudjelovanje u tučnjavi i teška tjelesna ozljeda

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su tri hrvatska državljana iz Osijeka, u dobi od 14 i 15 godina, počinili kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi, kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i prijetnja. U popodnevnim satima 9. studenog, u trgovačkom centru u Osijeku, dva hrvatska državljana starosti 14 i jedan starosti 15 godina, fizički su napali 14-godišnjeg hrvatskog državljana iz Osijeka i istome prijetili. Oštećenom 14-godišnjem hrvatskog državljaninu pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Počinitelji predani pritvorskom nadzorniku.

 

Krađa osobnog automobila

U noći 16. na 17. studenog, u Ulici Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu, nepoznati počinitelj je ukrao otključani parkirani osobni automobil sa ključevima u unutrašnjosti istoga, vlasništvo 64-godišnjeg hrvatskog državljana. Jučer 17. studenog, oko 14,00 sati, ukradeni osobni automobil je pronađen u Višnjevcu i vraćen vlasniku. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Džepne krađe

Jučer, 17.studenog, tijekom prijepodneva, na prostoru auto tržnice u Osijeku, nepoznati počinitelj je 63-godišnjem i 82-godišnjem hrvatskom državljaninu iz odjeće otuđio novčanike sa bankovnim karticama. Oštećenim vlasnicima pričinjena je šteta od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Nesreća na radu

U petak, 15. studenog, oko 06,20 sati, u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu, u dvorištu tvrtke iz Donjeg Miholjca, došlo je do ozljeđivanja djelatnice 60-godišnje hrvatske državljanke, kojoj je tijekom rada sa palete palo više dasaka na nogu. Prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede.

 

Požar radnog stroja

U subotu, 16. studenoga, oko 07,55 sati, u Zoljanu, u rudokopu tvrtke iz Zoljana, zbog tehničkog kvara došlo je do požara radnog stroja gusjeničara sa kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin. Požar na radnom stroju ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice te je nastala materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašli minsko – eksplozivna sredstva

U subotu, 16. studenog, oko 14,00 sati, 29-godišnji hrvatski državljanin je u Bolmanu, prilikom izvođenja poljoprivrednih radova pronašao tromblonsku osvjetljavajuću minu M62. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo sredstvo.

Jučer, 17. studenog, oko 11,00 sati, 52-godišnji hrvatski državljanin je na području Našica tijekom planinarenja pronašao ručnu obrambenu bombu M75. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo sredstvo.

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne odbacuju i ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset pet prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri su osoba lakše ozlijeđena. Preostalih dvadeset jedna nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se petnaest prometnih nesreća, na području Belišća četiri prometne nesreće, na području Đakova tri prometne nesreće, na području Našica dvije prometne nesreće i na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.