Našički Dom zdravlja će u dogradnju
09/10/2019

Našički Dom zdravlja će u dogradnju

Preplatite se
TV Našice

Dom zdravlja Našice iz mjeseca u mjesec bilježi sve više upisanih pacijenata, a sukladno s tim uskoro kreće i njegova dogradnja. U sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko – baranjske županije” dogradit će se zgrada s 400 kvadrata površine i procijenjene vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAJavna nabava za ovu infrastrukturnu investiciju već je raspisana, o čemu smo razgovarali s ravnateljicom Doma zdravlja Ljerkom Nekić. Zgrada će biti sagrađena na križanju Ulice bana Jelačića i Ulice kralja Zvonimira, gdje je sada zelena površina. U novoj zgradi, dograđenom dijelu Doma zdravlja, bit će smještene dodatne ordinacije, poput planirane ginekologije, medicine rada, patronaže te psihologa.

„S obzirom na interne i eksterne edukacije koje se provode, najčešće organizirane od patronažne službe, sagradit će se prostor za radionice i edukacije građana. Tim prostorom omogućila bi se preventivna edukacije za trudnice, dojilje te pomoglo najmlađoj dobnoj skupini naših pacijenata.” – rekla je ravnateljica Nekić.

U Domu zdravlja u Našicama trenutno radi 12 liječnika, pet liječnika dentalne medicine, četiri liječnika opće prakse, jedan je tim bez nositelja, specijalist zdravstvene zaštite žena i opstetricije, specijalist zdravstvene zaštite predškolske djece i odnedavno specijalist medicine rada i sporta zajedno s 15 medicinskih sestara i sedam viših medicinskih patronažnih sestara čine zdravstvene radnike Doma zdravlja Našice.

„Zadovoljni smo liječnicima i zdravstvenim radnicima koje imamo i koji svojim radom dokazuju vlastite kvalitete i brigu za pacijente.” – dodala je Nekić. Dom zdravlja u sklopu ovog projekta dobio je i medicinsku opremu, od koje je dio već pristigao, dio je u procesu javne nabave, a treći dio tek čeka raspisivanje natječaja. Tako su stigli defibrilatori, prijenosni holteri ABPM, spirometri, prijenosni EKG uređaji, a u tijeku je i dostava ostale medicinske opreme i uređaja, od važnijih je ultrazvučna oprema za djelatnost obiteljske medicine uz stručnu edukaciju doktora medicine, stomatološke jedinice sa saug motorom za dentalnu medicinu.

„Opremanje ordinacija nastavlja se iz navedenog projekta kao i iz sredstava Županije kako bi kvaliteta usluge i pristup ordinacijama bili što pristupačniji i ugodniji pacijentu u našem Domu zdravlja.” – zaključila je ravnateljica. Jedan od važnih uređaja, ortopan, poticaj je da Dom zdravlja proširi svoju djelatnost na radiološku dijagnostiku, tako osiguranici s područja nadležnosti Doma zdravlja Našice više neće biti prisiljeni za potrebe snimanja ortopanom ići u 50 kilometara udaljeni Osijek.

Dom zdravlja radi i na energetskoj obnovi zdravstvene stanice Budimci kroz EU projekte te se trenutno grade sanitarni čvorovi za invalide u stanicama u Podgoraču i Koški. “Uskoro počinjemo i uređenje unutrašnjosti zdravstvene stanice u Đurđenovcu, kao i hodnika, te sanitarnih čvorova u našičkom Domu zdravlja”, najavila je ravnateljica Doma zdravlja Ljerka Nekić.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji