Dječji vrtić u Jelisavcu – Korak naprijed ostanku mladih obitelji na ovom području
30/07/2020

U Jelisavcu je završena izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti oko 6,5 milijuna kuna osigurana u 90-postotnom iznosu iz Mjera ruralnog razvoja, a 10 % iz gradskog proračuna. Kako je izvijestio gradonačelnik Josip Miletić, završen je dva mjeseca prije roka, a nije bilo probijanja troškovnika ni ukupne cijene radova. Ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Našice, Snježana Kanđera rekla je kako je vrtić rađen je po posebnim tehničkim zahtjevima, iznimno kvalitetnog materijala, uz svu funkcionalnost i povezanost prostora. Unutar zgrade vrtića nalaze se dvije sobe dnevnog boravka gdje će boraviti 29 djece. Djeca će imati zajedničku kupaonicu i garderobu, a svakodnevne tjelesne aktivnosti, kao i svečanosti, moć će se odvijati u multifunkcionalnoj dvorani.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Ono što se meni osobno sviđa je da vrtić ima adekvatnu zaštitu od sunca, kao i što se iz soba dnevnog boravka izlazi izravno na terasu, gdje se također mogu odvijati razne aktivnosti, od malih eksperimenata, čitanja, boravka na zraku, do korištenja sprava za vježbanje, pješčanika i mnogih drugih zanimljivosti. Cijeli je objekt zatvoren ogradom, oko koje je posađena lovor višnja, čije će grane kada stasa zaštititi djecu od pogleda i osigurati im privatnost, a ujedno će cvat višnje uljepšavati taj dio Jelisavca. Izgradnjom ovog vrtića zapravo potičemo cijeli zajednički sustav, da naši mladi ostanu ovdje živjeti i raditi. Pozdravljam sve sudionike ovog projekta koji su uložili maksimalan trud, rad, zalaganje i napor da danas budemo ovdje gdje jesmo. Ovo je dobar primjer načina kako treba ići u budućnost. Zahvaljujem svim roditeljima, svim suradnicima, koji su sve ovo vrijeme s radošću iščekivali i podržavali ovaj projekt.” – rekla je ravnateljica Kanđera i najavila svečano otvorenje u rujnu kada je planiran i sam početak pedagoške godine.

Vedran Dervić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jelisavac, zahvalio se u svoje osobno ime, u ime Vijeća mjesnog odbora Jelisavac te u ime svih mještana Jelisavca svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt dječjeg vrtića realizira. Naglasio je kako dječji vrtić u Jelisavcu znači ulaganje u djecu i u budućnost, a samim time mještani će dobiti na kvaliteti standarda življenja te će mladi parovi lakše moći usklađivati radne obaveze te lakše planirati svoju budućnost.

Gradonačelnik Josip Miletić također je izrazio veliko zadovoljstvo izgradnjom ovog vrtića. “Uvjeren sam da će ovaj vrtić dugo godina služiti djeci, ne samo iz Jelisavca, već i šire okolice. Ovo je još jedna značajna pomoć roditeljima, s obzirom na to da vrtić ide upravo prema korisnicima, a najznačajnije je da će sva djeca koja su to željela od jeseni biti i upisana.” – rekao je gradonačelnik te se zahvalio NAR-i na prijavi projekta te mjesnom odboru Jelisavac na inicijativi. Gradonačelnik je pohvalio i izvođače radova, tvrtku Zuber te nadzornog inženjera, gospodina Dalibora Štabu.

Vladimir Bilek, Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu istaknuo je kako je potporu projektu dao i Savez Slovaka. “Uvrstili smo odmah u operativni program izgradnju ovog vrtića pa s te strane isto zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je dala potporu vrtiću. Poboljšat će se kvaliteta života u Jelisavcu i vrtićanci će ovdje uživati. Ovo je jedan korak naprijed ostanku mladih obitelji na ovom području.” – rekao je Bilek te naglasio kako bez zajedničkog rada svih zajedno do ovog ostvarenja ne bi došlo

[TheChamp-FB-Comments]