Djeci i mladima pružaju mogućnosti kakve nemaju njihovi vršnjaci u većini općina i gradova
04/11/2019

Djeca sa područja Općine Feričanci i ove školske godine imaju mjesto za zabavu, ali što je i bitnije, za pomoć u školskim i drugim obavezama. Udruga učenika, mladih i učenika s poteškoćama “Prijateljstvo” Feričanci i ove je godine, s istim ciljem povezivanja djece i aktivnog provođenja slobodnog vremena, prilagodila novi raspored aktivnosti potrebama djece i učenika , te rasporedima u osnovnoj i srednjoj školi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„U našem rasporedu su zastupljena i djeca predškolskog uzrasta sa svojom igraonicom jednom tjedno, ali i učenici od 1.-8. razreda. Zaista smo napravili kvalitetan raspored i ponudili djeci, učenicima i mladima mogućnosti kakve nemaju njihovi vršnjaci u većini općina i gradova jer je naša prostorija (učionica) opremljena sa svim elementima i priborom za učenje i odmor od učenja. Također, Udruga upisuje nove polaznike koji imaju izbor aktivnosti prema željama i potrebama.” – rekao nam je Alen Dado, predsjednik udruge.

Tako ponedjeljkom i srijedom održavaju sate pomoći u učenju i instrukcija koji se dogovaraju sa učiteljima i profesorima. Utorkom održavaju igraonice za učenike osnovne škole od 19 sati, a za srednjoškolce i mlade od 20 sati, te jednom tjedno, ili u subotu ili u četvrtak, prema dogovoru u svojim prostorima okupljaju i vrtićance predškolskog uzrasta. Petak je rezerviran za odvoz starog papira, dok je večer posvećena srednjoškolcima od 20 sati. Rođendaonice se održavaju subotom i nedjeljom od 15 sati, a prije njih subotom se održavaju radionice za osnovnu školu od 14 do 15 sati. Sportske grupe sa aktivnostima krenule su početkom studenog, dok će se posjet bazenima u Orahovici i našičkom kinu organizirati prema dogovoru.

Pročitajte još