Djeca u velikom broju posjetila Dječji kutak
02/12/2019

U Našicama je vikend prošao u pravoj blagdanskoj atmosferi. U nedjelju, u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Zavičajnog muzeja Našice, Radija Našice, Udruge mladih „INFO“ Našice i Gradskog savjeta mladih Grada Našica, za najmlađe Našičane organizirane su zanimljive radionice i aktivnosti. Pod šatorom, na Trgu dr. Franje Tuđmana, prevladavale su teme povodom blagdana svetog Nikole. Tom prigodom za našičke mališane članovi i volonteri HNČK Našice pripremili su Čarobnu božićnu priču pod nazivom „Jupi, došao je sveti Nikola!”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“U adventskom šatoru odlučili smo prenijeti dio naše Čarobne božićne priče iz knjižnice, što smo radili i prošle godine, a djeca su uživala i u gledanju animiranog filma te u aktivnostima radionice. S nama su bili i roditelji, a i za njih je izvan šatora pripremljen sadržaj. U iduću nedjelju tematika će biti ukrašavanje božićnog drvca, pa će na tu temu vjerojatno biti i animirani film. Iznenadio nas je velik odaziv djece, a nadamo se da će nas i dalje pratiti.” – rekla je ravnateljica HNKČ Našice, Silvija Šokić.

Djeca su s oduševljenjem prihvatila pripremljene radionice, a Radio Našice pripremio je animirani film pod nazivom „Veseli sveti Nikola”. Jedni su ukrašavali šibe, drugi su izrađivali svetog Nikolu od pripremljenih materijala, a neki su pak ukrašavali zajedničku čizmicu. Djeca su rezala, lijepila, crtala i ukrašavala, uživajući u pjesmama i blagdanskoj atmosferi. Velik odaziv djece iznenadio je i razveselio organizatore.

“Izuzetno mi je drago što se okupio ovako velik broj djece, a nadam se da će ih se narednih dana odazvati još više. Zahvaljujem se svim našim suorganizatorima, koji su pomogli stvoriti zabavniju i ljepšu atmosferu.” – rekao je predsjednik Gradskog savjeta mladih Grada Našica, Goran Konjetić.