Deset tjedana nastave na daljinu 1. razreda
03/06/2020

U 9. mjesecu učiteljice OŠ kralja Tomislava iz Našica, uključile su se u projekt Webučionice učiteljice Sandre Vuk iz Osnovne škole Sveta Nedelja. Kako navodi učiteljica Jasmina Vidaković, tada još nije niti slutila koliko će joj znanje koje im je nesebično prenosila spomenuta učiteljica i njene suradnice pomoći u nastavi na daljinu. Cilj projekta bio je implementirati određene sadržaje razvijajući i podizati učeničke, ali i učiteljske digitalne kompetencije. Učiteljica Sandra Vuk sa suradnicama održala je i educirala široku prosvjetnu zajednicu u Hrvatskoj, a i šire održavši preko 70 webinara o digitalnim alatima. Uslijedila je epidemija koronavirusa, škole su zatvorene i nastava se počela odvijati na daljinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Pojavom koronavirusa, počeli smo s radom na daljinu, otvarali smo web učionice i time su naše edukacije dobile još više na značaju. I sama sam sudjelovala na većini što mi je uveliko olakšalo rad za vrijeme nastave na daljinu. Iako imam 1.razred napravili smo čuda u nastavi na daljinu. Nismo se bavili samo gradivom 1.razreda nego sam pokušala na djecu prenijeti stečeno digitalno znanje, nešto više i drugačije od onog što susreću u igricama. Nadam se da sam pomogla i roditeljima.” – rekla je učiteljica Jasmina Vidaković.

 

Kako 10 tjedana velikog rada i truda ne bi ostalo zaboravljeno ili obrisano jednim klikom miša, za uspomenu svojim učenicima i roditeljima, učiteljica Vidaković je objedinila većinu učeničkih radova u digitalnu knjižicu i cijeli pregled rada u nastavi na daljinu. “Ovim putem zahvalila bih se učiteljici Sandri Vuk na nesebičnom širenju znanja, pohvaljujem sve svoje kolegice i kolege za izniman trud i volju da uče te ravnateljicu Vlatku Zahirović i stručnu službu za podršku svima nama-” – rekla je učiteljica Jasmina i naglasila kako je sve učinjeno s jednim ciljem, a to je da bi olakšali učenicima ovakav novi način rada koji ih je sve zadesio. Digitalnu knjižicu možete vidjeti na ovoj poveznici.