Davor Bernardić u Našicama – Bogata Slavonija, bogata Hrvatska
20/05/2020

U sklopu posjeta IV. izborne jedinice, jučer je naš grad posjetio predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić. U organizaciji GO SDP-a Našice tako je upriličen doček i ugodno druženje, a predsjednik Samir Haj Barakat rekao je kako je svim članovima SDP-a Našice drago što je Bernardić došao u naš grad.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Drago mi je da mogu ugostiti predsjednika SDP-a Hrvatske u našem gradu. Priredili smo mu topao doček i nadam se da će mu biti ugodan boravak u Našicama.” – rekao je Samir Haj Barakat naglasivši kako se nada da ćemo Davora Bernardića ubrzo gledati kao premijera Hrvatske s kojim ćemo se okrenuti Europi i mladima koji su naša budućnost.

 

Predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić rekao je kako mu je uvijek drago doći u Slavoniju te da mu je izuzetno drag ovaj posjet Našicama. “Izuzetno mi je drago da sam danas ovdje u Našicama, na teritoriju cijele četvrte izborne jedinice. Inače dio svojih korijena vučem odavde iz Slavonije i uvijek mi je drago doći u Slavoniju koja nažalost zadnjih trideset godina, prvo zbog rata, a onda zbog poraća gospodarski zaostaje. Zbog toga smo napravili i predstavili plan za razvoj Slavonije, „Slavonija 20-30.“ Cilj nam je ovdje stvoriti infrastrukturni okvir za dovlačenje strateške industrije, dignuti poljoprivrednu proizvodnju i razviti kontinentalni turizam kao dodatnu potporu ruralnom razvoju. U planu nam je u sljedeća dva mandata revitalizirati Slavoniju i Baranju jer kao što je i moja majka znala govoriti „bogata Slavonija, bogata Hrvatska“, a tada će i cijela naša zemlja krenuti naprijed .” – rekao je Bernardić naglasivši kako je Slavonija ključ uspjeha naše zemlje.

Bernardić se osvrnuo i na program SDP-a te na Restart koaliciju koja nudi potpune promjene za novi početak Hrvatske. Naglasio je kako se ne može živjeti samo od turizma i da to jednostavno nije dovoljno te kako je poljoprivredna proizvodnja mala i nedostatna od one koju bi Hrvatska mogla imati.

 

“Došlo je vrijeme da Hrvatska napravi restart, da napravimo novi početak na zdravim osnovama, zato je naš plan rast poljoprivredne proizvodnje, rast industrije, poticanje izvoza kroz porezno rasterećenje s jedne strane plaća i troška rada, i s druge strane kroz poticanje investicija. Naši poduzetnici, OPG-ovci, poljoprivrednici trebaju moći dobiti puno više resursa i potpore kroz europska sredstva, ali i kroz kreditne garancije HBOR-a i ostalih banaka, a to je nešto što ćemo sasvim sigurno napraviti kad preuzmemo odgovornost za našu zemlju.” – rekao je Bernardić i naglasio kako je to potrebno Slavoniji, a i cijeloj Hrvatskoj.

 

Bernardić je pozvao sve Slavonke i Slavonce da izađu na Parlamentarne izbore i izaberu promjene koje su Hrvatskoj potrebne. Na kraju je izrazio zadovoljstvo radom Samira Haj Barakata, predsjednika našičkog SDP-a. “Drago mi je da je ovdje s nama i moj domaćin i uvaženi član doktor Samir Haj Barakat koji zajedno sa svojim timom konkretno pokazuje kako se živi socijaldemokracija pomažući prije svega onima kojima je pomoć najpotrebnija kroz bolnički sustav. Pokazao je odgovornost u ovoj koronakrizi te ono što ljudi na prvoj liniji obrane mogu napraviti. Na Samira računamo na državnoj razini i on će s našim ljudima iz zdravstvenog sustava napraviti da zdravstvo u Hrvatskoj krene putem uspjeha.” – rekao je Davor Bernardić i naglasio kako im je cilj modernizirati zdravstvo i zdravstvenu infrastrukturu i učiniti javno zdravstvo svima dostupnim.

[TheChamp-FB-Comments]