In memoriam – Danko Malek (1973. – 2019.)
15/04/2019

In memoriam - Danko Malek (1973. - 2019.)

Preplatite se
TV Našice

Ovih nas je dana prerano napustio naš sugrađanin Danko Malek. Rođen je 5. listopada 1973. godine u Našicama, u obitelji majke Vesne i oca Dragutina Maleka. U Našicama je završio osnovnu školu i jezičnu gimnaziju. Studirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Kao srednjoškolac, u vrijeme agresije na Hrvatsku 1991. bio je sa svojim kolegama pripadnik Civilne zaštite. Bio je iznimno aktivan u kulturnom djelovanju u Našicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOsnivač je i urednik strip – magazina “Vitez”, koji je u Našicama izlazio od 1993. do 1997., u kojem je Danko Malek objavljivao i svoje stripove te tekstove o strip umjetnosti, a kao vanjski suradnik Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, koja je podupirala izlaženje strip – magazina “Vitez”, bio i organizator mnogih uspješnih izložbi najpoznatijih hrvatskih strip autora te drugih izložbi vezane uz kreativno stvaralaštvo mladih. Kako je bio izvanredno nadaren u korištenju računala, napravio je i internet stranice za taj strip – magazin, prve takve u Hrvatskoj 2001. godine.

Sa nepune 23 godine postao je urednik je i pokretač “Našičkog vjesnika”, nezavisnog informativnog glasila grada Našica, koje je izlazilo tijekom 1996. godine i izašlo je sedam brojeva. Izdavač je bio UHDDR Požega, a Danko je bio urednik novina okupivši u njemu mlade Našičane koji su pisali vijesti s područja našeg grada. Bio je to do sada, u samostalnoj Hrvatskoj, prvi ozbiljniji pothvat u izdavanju gradskih novina, koje se svojim sadržajem ni danas nitko ne može postidjeti. Nažalost, zbog teških financijskih prilika, list je prestao izlaziti.

Bio je iznimno aktivan u Oldtimer klubu Našice, čijim je predsjednikom postao 2012. godine. Ova je iznimno brojna udruga aktivna godinama i Danko je svojim radom dao veliki doprinos udruzi.

Danko Malek bio je iznimno inteligentna osoba, sjajno je govorio mnoge jezike, bio je načitan, volio je kulturu i umjetnost i svoj rodni grad. Svima nama će nedostajati.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji