Dani poslova u turizmu
17/01/2020

Ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović otvorit će „Dane poslova u turizmu“ i sudjelovati na „Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“. „Dani poslova u turizmu“ održat će se danas, 17. siječnja 2020. godine u Sportskoj dvorani Gradski vrt (Ulica kneza Trpimira 23) u Osijeku s početkom u 10.00 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Dani poslova u turizmu“ zajednički je projekt Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge ugostiteljstva i turizma koji već četvrtu godinu okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turizmu i ugostiteljstvu te prilika da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu. Ovogodišnji „Dani poslova u turizmu“ održat će se 17. siječnja 2020. godine u Osijeku, 22. siječnja 2020. godine u Zagrebu i 31. siječnja 2020. godine u Splitu.

U nastavku dana, 17. siječnja u 13 sati na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek) održat će se i „Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“.

Na konferenciji će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda dok će Ministar Gari Cappelli sa suradnicima predstaviti projekt „Regionalni centri kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru turizma i ugostiteljstva“.