Dani kruha s porukom „Blaguj i dijeli”
17/10/2019

U Osnovnoj školi Dore Pejačević upriličena je svečana manifestacija kojom su obilježili Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Veliko predvorje škole bilo je puno bogatim stolovima prepunim pekarskih proizvoda od kruha, kiflica, pereca pa sve do slatkih gužvara, krofni i sve popularnijih mafina. Uvod u važnu proslavu održala je ravnateljica škole, Jasminka Falamić potaknuvši djecu da uživaju u obilju, ali i da se sjete to dijeliti s drugima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ovo je dan kada želimo blagovati, ali i blagosloviti kruh te isto tako odati jedno priznanje svim ljudima koji su sudjelovali u pripremi kruha, od toga jesu li to bile vaše male ručice, jesu li to bile vaše mame, bake ili pekari. Bez obzira koliko puno hrane imali moramo naučiti hranu dijeliti, čuvati, poštivati, umjereno blagovati jer postoje milijuni djece koja danas gladuju.” – rekla je ravnateljica i podsjetila da trebamo naučiti poštivati sve one koji su sudjelovali u pripremi kruha da bismo danas mogli blagovati. Posebne zahvale uputila je i našim Slavoncima, vrijednim radnicima koji su prvi u lancu stvaranja kruha. Svečani dio započeo je s nekoliko stihova koje su nam priredili najmlađi učenici, a nakon njih fra Zoran Bibić blagoslovio je sve pripremljene pekarske proizvode i plodove koje nam je jesen donijela.

U slaganju stolova, doslovce u kreativne izložbe sudjelovali su učenici Domaćinstva, dok su nakon objedovanja članovi Eko-patrole razvrstali hranu i pripremili je kako bi je onda Mali volonteri mogli darivati Caritasu, dok će razne tikve darivati Poučnom parku Bizik.

 

Pročitajte još