Dan škole obilježavaju virtualnim putem
09/06/2020

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač ove godine Dan škole obilježava virtualnim putem. Napravljena je 3D prezentacija kojom je prikazano kako se vrijedno radilo i u svojim domovima, u školi na daljinu, za vrijeme epidemije koronavirusa kako u matičnoj školi tako i u područnim školama u Budimcima, Poganovcima, Razbojištu i Stipanovcima. Ravnateljica Zdenka Vukomanović navela je kako su ove godine i učenici i učitelji imali priliku vidjeti kako život nije moguće organizirati i planirati. Zaustavljeni u naletu najvećih aktivnosti što se tiče savladavanja obrazovnih sadržaja, natjecanja i raznih izvanškolskih aktivnosti te su prebačeni u virtualni svijet. Zato i ovaj Dan škole slave na takav način.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU Područnoj školi Budimci, učenici prvog razreda s učiteljicom Milicom Ivančić, svoje radove koji su proizašli iz škole na daljinu prikazali su video uratkom. Trećaši i učiteljica Patricija Hercog različitim projektima su učili i radili na svojim vještinama. Četvrtaši i učiteljica Sanela Mužar Horvat izrađivali su različite likovne radove. U Poganovcima se Uskrs i proljeće obilježilo u kućnom ambijentu izrađivanjem likovnih radova od kolaž papira. Učenici iz Razbojišta izrađivali su virtualne razglednice.

 

Likovna natjecanja i različiti projekti su obilježili nastavu na daljinu i učenika iz Stipanovaca. Učenici su s učiteljicom Monikom Mužar – Kos sudjelovali u brojnim natjecanjima i likovnim festivalima. Učiteljica Vanja Tomić osmislila je učenje dijelova tijela i organskih sustava pomoću različitih kućanskih sredstava. Učenici Matične škole, na daljinu su obilježavali različite događaje te radili vježbe Tjelesne i zdravstvene kulture. Na daljinu su se izrađivali roboti te se pjevalo i sviralo u domovima učenika. Učiteljica Nada Vulić sa svojim učenicima je izrađivala virtualni strip. Učiteljice Jelena Baričević Momčilović i Tajana Tomoković pobrinule su se da i učenje stranih jezika na daljinu bude zabavno. I učenici predmetne nastave su bili vrijedni te su u videu prikazani i njihovi radovi iz matematike, kemije, fizike.. Ravnateljica Vukomanović zaželjela je svim učenicima i zaposlenicima sretan Dan škole i puno zdravlja.

Foto: screenshot

Pročitajte još