Dan otvorenih vrata – OŠ Dora Pejačević
12/04/2019

Dan otvorenih vrata – OŠ Dora Pejačević

Preplatite se
TV Našice

Danas je u Osnovnoj školi Dore Pejačević održan tradicionalan 16. Dan otvorenih vrata koji je zaokružio Festival znanosti čija je ovogodišnja tema „Boje”. Djeca su cijeli dan provela na radionicama, a sadržaj svih klasičnih školskih predmeta temeljio se na bojama pa su tako učenici nižih razreda proučavali osjećaje kroz crtanje tužnoga i sretnoga, za stvaranje umjetničkih djela neki su koristili drevne tehnike dok su se u holu škole mogli kupiti prigodni blagdanski ukrasi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Danas obilježavamo Festival znanosti i 16. Dan otvorenih vrata, naša već poznata manifestacija koja ima tradiciju. Njome potičemo drugačiji inovativan pristup u učenju i radu s učenicima. Danas kroz Festival znanosti želimo potaknuti i istraživački rad, znanstveni pristup radu, praktični rad učenika i nastavnika. Nastava se danas održava u obliku radionica, a ovogodišnja tema su boje koje će danas dobiti jednu drugu dimenziju.” – rekla je ravnateljica škole Jasminka Falamić.

Učenici 2.a razreda s učiteljicama su proučavali boje koristeći se drevnom tehnikom enkaustikom.

„Mi pokušavamo starom drevnom tehnikom enkaustikom dobiti moderne slike s dječjim motivima. Tehnika je bazirana na topljenju voštanih boja, djeca boje tope glačalom i dobivamo predivne radove. Ova tehnika se nekad koristila i za oslikavanje faraonskih grobnica.” – rekla je Danijela Vidaković učiteljica 2.b razreda OŠ Dore Pejačević.

U sklopu Dana otvorenih vrata održana je i humanitarna prodaja uskršnjih ukrasa i proizvoda u sklopu projekta Volontiramo i mi u kojem škola sudjeluje kao partner, a nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Našice.

„Kroz projekt želimo potaknuti mlade na volontiranje, te poboljšati kvalitetu života ljudi koje žive na socijalnoj margini. Danas provodimo manju aktivnost, humanitarnu akciju „Naučimo dobrotu”, a novac koji prikupimo koristit ćemo u financiranju ekskurzija učenicima slabijeg imovinskog statusa.” – dodala je ravnateljica Jasminka Falamić. Akciji su prisustvovali i predstavnici nositelja projekta kao i partner Udruga „Otvoreno srce”.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji