Dan Općine Donja Motičina
28/06/2019

Bogat program proslave Dana Općine Donja Motičina započeo je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje te svečanom sjednicom u DVD-u Donja Motičina. Čast umrlim i poginulim braniteljima odali su ispred Osječko – baranjske županije zamjenik župana Goran Ivanović, izaslanstvo Općine Donja Motičina te udruga branitelja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUz minutu šutnje i molitvu koju je predvodio fra Stjepan Hrkač svi nazočni sjetili su se žrtve dane za Domovinu. Svečana sjednica slijedila je odmah nakon, a dodatnu svečanu notu dao je nastup HKD Izvor iz Donje Motičine koji su zapjevali i himnu. Kao i prošle godine upriličen je i prigodni program, ovaj puta školaraca 1. i 4. razreda koji su izveli nekoliko recitacija i pjesama.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić koja je pozdravila sve nazočne te je pohvalila rad načelnika koji je pokretač svih projekata u općini. Nakon nje, okupljenim predstavnicima općina i gradova obratio se sam načelnik Željko Kovačević koji je istaknuo dugu povijest mjesta Donja Motičina te se osvrnuo i na budućnost u kojoj je napravljeno puno projekata, a sve u cilju ostvarenja boljeg života za sumještane.

“U poslijednjih 10 godine uložili smo više od 35 milijuna kuna u razne obnove, izgradnju i razvoj naše općine. Od toga su istaknutiji projekti kanalizacije, energetske obnove društvenih domova, reasvaltiranje cesta te nova rasvjeta ali i još puno toga.” – istaknuo je Željko Kovačević. Svoju čestititku povodom Dana Općine uputio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović koji je istaknuo da ga raduju mala sela koja se razvijaju bez obzira na njihovu veličinu te svojim aktivnostima ostvaruju život dostojan čovjeka. U pozadini prostorije vrtile su se fotografije projekata, građevinskih radova i završnih rezultata. Načelnik Kovačević uručio je i zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi koji su krv darovali više od 50 puta, a Povelju za životno djelo, za više od 100 puta darovanu krv, primio je Matija Kubinčan.

Bio je ovo samo uvod u današnju proslavu, a cjelokupni program prenosimo u cijelosti:

Petak, 28. lipnja
19.30 sati – 18. smotra folklora HKD “Izvor” i 25 godina rada na nogometnom igralištu NK Motičine
21.00 sat – zabavna večer uz TS “Garavi” na nogometnom igralištu NK Motičine

Subota, 29. lipnja
15.30 sati – predstavljanje knjige Josipa Patajca “Donja Motičina i šumarstvo: Stanovnici Donje Motičine zaposleni u šumarstvu” u DVD-u Donja Motičina
16.00 sati – okupljanje i prijave za natjecanje u fišijadi DVD-ova
17.00 sati – fišljada DVD-ova na nogometnom igralištu NK Motičine
18.00 sati – nogometna utakmica Veterani – Seniori NK Motičine
20.00 sati – nogometna utakmica početnika NK Motičine i NK NAŠK-a
21.00 sati – proglašenje pobjednika u fišijadi
21.30 sati – koncert Stjepana Jerseka Štefa i TS “Đentlmeni” na nogometnom igralištu NK Motičine

Nedjelja, 30. lipnja
09.00 sati – biciklijada, start na prostorima nogometnog igrališta NK Motičine
12.30 sati – završetak biciklijade i ručak u lovačkoj kući “Topolinka”
15.00 sati – natjecanje u odbojci na prostorima NK Motičine
19.00 sati – proglašenje pobjednika u odbojci

Pročitajte još