Dan grada Našica
13/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Danas se proslavlja Dan grada Našica, a svečano obilježavanje započelo je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska. Nakon nastupa Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja ispred zgrade gradskog poglavarstva, slijedilo je polaganje vijenaca i svijeća za sve poginule branitelje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPočast poginulima polaganjem cvijeća dali su izaslanstvo grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Krešimirom Kašubom, dogradonačelnicima Hrvojem Šimićem i Krešimirom Žagarom, izaslanstvo županije predvođeno potpredsjednikom županijske skupštine Ivicom Čemeom, pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske.

„Naš grad slavi 790. rođendan i puno je toga lijepoga što se može vidjeti u Našicama. No najviše me vesele osmijesi naših najmlađih, a to je nešto što nam daje poticaj da se u budućnosti borimo, radimo, gradimo i stvaramo nove vrijednosti i otvaramo nova radna mjesta. Svega ovog ne bi bilo bez onih koji su svoje živote utkali u stvaranje Republike Hrvatske.” – poručio je građanima gradonačelnik Josip Miletić još jednom čestitajući Dan grada Našica. Nakon minute šutnje za sve branitelje, slijedila je molitve, a onda su se svi okupljeni uputili na svečanu misu u župnu crkvu sv. Antuna Padovanskog nakon koje je slijedila procesija vjernika središtem grada.

Današnji sunčani dan stvoren je za šetnju po gradskim ulicama i trgu, a večer će uljepšati nastup Đanija Stipaničeva na ljetnoj pozornici kraj dvorca Pejačević u 21 sat.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji