Cvjetni buketi koji traju zauvijek
07/04/2020

Zbog pandemije koronavirusa tjednima smo već zatvoreni u svojim domovima i odsječeni od svega što nam je još donedavno činilo svakodnevni život. No, upravo je ovaj iznenadni boravak u kućnoj izolaciji idealna prilika za razvijanje novih hobija. Mnogi od vas sigurno su godinama priželjkivali baviti se nečim što vas zanima, ali dosad niste imali vremena kontinuirano se posvetiti svom interesu. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMaja Fenrich je jedna od tih žena i kod nje je novonastalo stanje rezultiralo eksplozijom kreativnosti.

“Uz podršku obitelji, prijatelja i mog supruga otvorila sam vrata vremenu za sebe. Bio mi je potreban hobi u koji ću uložiti vrijeme koji će me ispunjavati. Od malena sam pokazivala svoju kreativnu stranu, a sada sam napokon našla vrijeme da pustim mašti na volju i počnem nešto konkretno izrađivati.” – rekla je Maja.

Tako se Maja okušala u izrađivanju ruža od satenske vrpce te je počela izrađivati cvjetne aranžmane kako bi ukrasila svoju kuću. Izrađujući ruže i cvjetne aranžmane, sinula joj je ideja izrade svadbenih buketa. Kako navodi bilo je potrebno pronaći kvalitetne materijale te naučiti tehniku rada. No, zahvaljujući internetu, jedan klik ju je dijelio od svih potrebnih informacija i savjeta o onome što ju zanima.

Maja nam je opisala i proces izrade svadbenih buketa.

“Izrada satenom ima niz načina, ali za mene se pokazalo šivanje ruža najboljom opcijom. Svaka ruža prolazi proces izrezivanja svake latice pojedinačno, paljenje rubova i oblikovanje pincetom, a zatim šivanje. Da bih dobila gotov buket potrebno je najmanje 25 ruža, a taj proces zahtjeva puno vremena, ponekad i po 12 sati rada.” – rekla nam je Maja.

Ova kreativna žena otvorila i svoju Facebook grupu kako bi radove koji izlaze iz njezine male tvornice rukotvorina podijelila i sa svojim prijateljicama. Kako navodi, upravo tada su joj počeli stizati brojni zahtjevi i želje od prijateljica i poznanica za izradom njima unikatnih buketića.

Počela je izrađivati unikatne buketiće za vjenčanja, rođendane, godišnjice i druge prigode svojih prijateljica.

“Sve moje izrađene ruže pronašle su svoje mjesto u buketima kroz koje iskazujemo i slavimo ljubav prilikom vjenčanja, rođendana, godišnjica. Lijepo je biti dio svih tih ljubavnih priča medu različitim ljudima, pa makar kroz pomoć pri izboru aranžmana te izradu unikatnih buketa koji kao uspomena ostaju zauvijek te se prenose kao naslijeđe budućim naraštajima.” – rekla je Maja.

Buketi od satenskih ruža ne ovise o vremenskim prilikama, neće se osušiti na suncu niti se smrznuti ako je vjenčanje zimi, već ostaju kao uspomena koja traje zauvijek. Maja upravo to navodi kao razlog iz kojeg se njezine prijateljice odlučuju na bukete izrađene od satenskog cvijeća.

Buket ne izaziva alergijske reakcije te nema polena niti ostalih čestica koje sadrži svježe cvijeće, može se i napraviti mjesecima prije svadbe pa znate kako će izgledati, a može se izraditi neovisno o godišnjem dobu bilo koje vrste cvijeća.

“Pronašla sam se u ovom hobiju i jednostavno svaki slobodan trenutak koristim za izradu neke nove rukotvorine. Dodatnu motivaciju za nastavkom bavljenja ovim hobijem dale su mi pohvale mojih prijateljica i podrška obitelji koji su mi dali osjećaj veće sigurnosti u sebe i ono što radim.” – kaže Maja koja se ovih dana posvetila i izradi uskršnjih vjenčića.

San joj je jednog dana ovaj hobi pretvoriti u posao, a do tada će ovo biti nešto što ostavlja svojim bližnjima, ono što se pamti i ostaje zauvijek.

Foto: ustupljena fotografija

Pročitajte još