Crveni križ počinje podjelu paketa maski i dezinfekcijskog sredstva za osobe starije od 65 godina slabijeg financijskog stanja
16/11/2020

Gradsko društvo Crvenog križa Našice organizira podjelu paketa zaštitne opreme za osobe koje ispunjavaju jedan od sljedećih kriterija:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAa) osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu starije su od 65 godina

b) osobe koje žive same i nemaju primanja veća od 2200 kn te su stariji od 65 godina ili ako žive s još jednom osobom i nemaju primanja veća od 3500 kn i stariji su od 65 godina

c) osobe bez primanja starije od 65 godina.

 

Podjela počinje sutra te će biti svakim radnim danom od 10 do 12 sati u Crvenom križu Našice, Kralja Tomislava 6, Našice. Na podjelu je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i dokument koji nam dokazuje kolika su primanja (primjerice: odrezak od mirovine, postojeće rješenje Centra za socijalnu skrb, ispis iz banke za prošli mjesec, …). Iz Crvenog križa napominju da osobe koje ostvaruju pravo na paket zbog trenutne epidemiološke situacije, ako su u mogućnosti, pošalju mlađu osobu uz predočenje traženih dokumenata korisnika. Podjela paketa traje do isteka zaliha. Više informacija možete dobiti na ovom broju: 031/613-275.

 

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom. Iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema županijskim društvima Crvenoga križa krenula je distribucija osobne zaštitne opreme koja će tijekom studenoga i prosinca biti podijeljena korisnicima starijima od 65 godina.