Čovjek – Najvažniji resurs današnjice
20/10/2019

U Osijeku je održana 13. Međunarodna konferencija o poduzetništvu na temu „Čovjek – najvažniji resurs današnjice“ koju su organizirali Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Centar za poduzetništvo i Ekonomski fakultet u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU programu su sudjelovali vlasnici i predstavnici renomiranih tvrtki i kompanija, udruga, znanstvenici te predstavnici lokalne i regionalne samouprave. U ime Osječko – baranjske županije nazočan je bio zamjenik župana Petar Lagator, a preko video poruke sudionike Konferencije pozdravio je župan Ivan Anušić, koji je upravo radi jačanja gospodarske suradnje na službenom putu u Kini.

Konferencija o poduzetništvu uglavnom se bavila temama jačanja motivacije zaposlenika i alatima za privlačenje kadrova u različitim područjima poslovanja. Održana su tako izlaganja i paneli s temama „Leadership, HR i rast kompanije“, „Uvoz radne snage i problemi s kvotama za zapošljavanje“, „Prednosti sustava za upravljanje ljudskim resursima na primjeru radnika i menadžmenta“, „Kako zaposliti i motivirati djelatnike“, „Bitke za talente: Što smo naučili o privlačenju i zadržavanju najboljih ljudi kroz godine višestrukog rasta“, „Kako odabrati pravog čovjeka i ostati čovjek?“ te GIG ekonomija“.

Pročitajte još