Članovi URT „Nexe Team” Našice trčali humanitarno
23/11/2020

Povodom prvog obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2020., trkači i prijatelji Vukovar Half Marathona u suradnji sa Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” organizirali su virtualnu humanitarnu utrku “Vukovaru sa srcem”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkupan prihod utrke preusmjerava se izravno na tekući račun Udruge te će se koristiti isključivo u svrhu unapređenja i olakšanja rada Udruge u izazovnim vremenima izazvanima pandemijom koronavirusa, a koji značajno otežava određene aspekte rada udruge, ističu organizatori. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići – Vukovar” je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno – humanitarnim ciljem koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Članovi URT „Nexe Team” Našice spremno su podržali ovaj humanitarni projekt te svojim trčanjem u Našicama, Nizi, Sunji, Osijeku i Kutini pomogli udruzi „Vukovarski leptirići”, ali i podsjetili na na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zbog trenutne epidemiološke situacije URT „Nexe Team” Našice brinući o zdravlju ljudi i pridržavajući se svih preporuka Stožera morao je otkazati svoj 4. memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo Mi” koji se trči na relaciji Našice – Vukovar i koji je jedan od najbrojnijih memorijalnih ultramaratona s obzirom da u istome sudjeluje 60-tak trkača, ali su članovi odlučili spremno dati svoj doprinos aktivnostima kroz virtualne utrke.

Foto: URT Nexe Team Našice