Članovi Stožera Grada Našica poručuju popuštanje ne znači opuštanje!
06/05/2020

Danas je u Našicama održana još jedna sjednica Gradskog stožera civilne zaštite na kojoj je načelnik Stožera dr. Hrvoje Šimić zahvalio svim članovima Stožera i svima onima koji su doprinijeli ovim rezultatima koje su dovele do popuštanja mjera. Raspravljalo se o popuštanju i prilagođavanju novim mjerama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASmatram da su sve dosad donesene mjere bili izuzetno dobro promišljene, a na kraju su pokazale i vrhunske rezultate tj. smanjenje novozaraženih osoba koronavirusom. Sve je to rezultat jednog ozbiljnog rada cijelog sustava, ljudi koji marljivo rade na terenu, Zavoda za javno zdravstvo, bolničkih sustava, primarne medicine, civilnih stožera, policije i odgovornog ponašanja građana. Dokaz tome je i primjena nove odluke vezane uz početak rada škola i vrtića gdje su naši roditelji na upit o mogućnosti slanja svoje djece u vrtiće i škole odreagirali jednom visokom dozom svoje odgovornosti, a nisu tu odgovornost prepustili sustavu odnosno ravnateljima škola i vrtića.” – rekao je Hrvoje Šimić te se zahvalio građanima koji su se upoznali s ovom kriznom situacijom te ju prihvatili na način da se pridržavaju svih mjera. Zahvalio se i medijima na vjerodostojno prenošenju svih mjera koje donose Stožeri.

 

I gradonačelnik Josip Miletić je naglasio kako ovo popuštanje mjera ne znači i opuštanje svakoga od nas, ostaje na svakoj osobi odgovornost da se ponaša i dalje u skladu s propisanim mjerama te tako epidemiološka situacija na području Grada Našica ostane povoljna.

“Danas smo održali sastanak i s ravnateljima odgojno – obrazovnih ustanova na kojem smo utvrdili da postoji manji broj djece koji će krenuti u školu, odnosno, u vrtić. I ovdje su roditelji reagirali odgovorno i pronašli su mogućnost za čuvanje djece te nastavak edukacije putem interneta i TV škole. Razgovarali smo i o državnoj maturi i nadamo se da će se ona uspjeti održati uz odgovarajuće epidemiološke mjere.” – rekao je gradonačelnik Miletić.

 

Gradonačelnik je naglasio i kako očekuju detaljnije upute za idući tjedan kada je najavljen 3. krug popuštanja mjera, odnosno, početak rada kafića i restorana, te kako restorani i lokali neće plaćati najam terasa do kraja 2020 godine. Omogućit će, sukladno mjerama, da ti objekti prošire svoje terase koliko im to mogućnosti dozvoljavaju.

“Mi ćemo se svakako pridržavati propisanih mjera koje, ponavljam, idu u smjeru individualne odgovornosti poput održavanja razmaka, higijene ruku i slično. I na kraju koristim ovu prigodu da zahvalim svim onim službama koje vrijedno i marljivo rade na zadržavanju povoljne epidemiološke situacije. Također se zahvaljujem svim suradnicima u Stožeru što se ova kriza uspjela iskontrolirati.” – rekao je gradonačelnik Miletić naglasivši kako je uvjeren da je pred nama jedno pozitivno razdoblje kako za gospodarstvo tako i za svakoga od nas.

 

Ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi rekao je kako su u protekla dva tjedna obišli oko 230 osoba u potrebi te se zahvalio Pekarnici centar koja je omogućila da se osobama koje se obilazi donese svježi kruh. Crveni križ i dalje provodi sve aktivnosti i pokušava volontere slati na edukacije vezane uz trenutnu situaciju.

 

Načelnik stožera dr. Hrvoje Šimić upozorio je neka i dalje sugrađani slušaju sve preporučene mjere te da se prilagode novom načinu života koji je pred nama uz nadu da će se on što prije završiti.

Pročitajte još