Cijeli našički kraj pokazao veliko srce i pomogao obitelji Radić iz Petrinje
10/01/2021

Cijela Hrvatska nastavlja donirati novac, organizirati humanitarne akcije i pomagati na razne druge načine ljudima s područjima pogođenima potresom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako se i cijeli našički kraj uključio u akciju – gospodin Zoran Andrić je velikodušno ustupio svoju kuću u Šaptinovcima na raspolaganje mnogobrojnoj obitelji Radić iz Petrinje čija je kuća devastirana razornim potresom. Humanitarna akcija se nastavila jučerašnjom novčanom donacijom, a ona je bila prigoda da porazgovaramo s obitelji Radić stradaloj u potresu.

“Mi dolazimo iz samog centra Petrinje i taj potres nam je bio ogroman šok – u tom trenutku cijela obitelj bila je u dnevnom boravku, brzo smo se sklonili pod dovratnik, a nakon nekog vremena istrčali smo van gdje smo proveli nekoliko sati čekajući da se situacija smiri. Bila je izuzetno teška situacija, od prašine se nije vidjelo gotovo ništa, a nakon nekog vremena vojska nam je došla u pomoć. U potresu nam je potpuno stradao prvi kat tako da naša kuća više nije za stanovanje. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Andriću koji nam je ustupio svoju kuću u Šaptinovcima, a veliko hvala i mještanima Šaptinovaca, kao i ljudima iz općine Đurđenovac i Našice kao i svima onima koji su nam pomogli u ovoj velikoj nevolji. Rekao bih da, još neko vrijeme, povratka u Petrinju nema pošto je većina objekata uništena. Jučer sam posjetio grad, ali nisam mogao doći ni do kuće. Mislim da ću ovdje potražiti posao pošto planiram ostati ovdje još neko vrijeme dok prođu sve traume uzrokovane tragičnim potresom. Nadam se da će se Petrinja i cijeli kraj obnoviti, ali proći će još dosta vremena.” – izjavio je, između ostalog Josip Radić.

“Mislim da se neću još tako skoro vratiti u Petrinju, puno toga je razrušeno, a patnja i bol ostaju. Nas je jako pogodio taj potres, dižemo se usred noći s osjećajem da se i ova kuća trese, strah je još uvijek prisutan.” – rekla je Andrea Radić.

“Cilj nam je bio pomoći ovoj obitelji koja je stradala u razornom potresu, a iza ove donacije stoji moja uža obitelj, prijatelji te gospodin Krušlin iz Velimirovca koji je jedan od inicijatora ove akcije.” – izjavio je Željko Lekić, jedan od pokretača ove akcije.

“Pomoći se mora i ja sam se, također, uključio u ovu akciju vidjevši objavu gospodina Zorana Andrića na Facebooku u kojoj je ponudio svoju kuću za smještaj jednoj obitelji. Da se nama dogodio takav razorni potres zasigurno bi drugi ljudi priskočili u pomoć. Moje mišljenje je da je najbolja izravna pomoć stoga smo danas i financijski pomogli ovu obitelj.” – rekao je gospodin Slavko Krušlin.