Četiri vozila sudjelovala u prometnoj nesreći
16/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 14. studenog oko 17 sati u Širokom Polju dogodila se prometna nesreća. U prometnoj nesreći sudjelovalo je ukupno četiri vozila i to traktor s prikolicom te tri osobna automobila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADo prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin koji je udario u neosvijetljenu prikolicu traktora s kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Neposredno nakon toga došlo je do naleta još dva osobna automobila s kojima su upravljali 27-godišnja hrvatska državljanka i 60-godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda prevezene su u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć i konstatirane su im lake tjelesne ozljede.

Za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 7 od 18,10 do 22,35 sati zbog obavljanja očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima. Zbog počinjenih prekršaja u cestovnom prometu podnesene su prekršajne prijave protiv 43-godišnjaka, 42-godišnjaka, 27-godišnjakinje i 60-godišnjaka.

 

Policija pronašla počinitelja kaznenog djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U vremenu od 15. kolovoza do 2. studenog, u Beničancima 31-godišnjak provalio u kuću kroz prozor te ukrao televizor i više komada odjevnih predmeta. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Oštećenje tuđe stvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji, 22-godišnji hrvatski državljani i 18-godišnja hrvatska državljanka, počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Tijekom noći s 24. na 25. listopada, u Ulici Kralja Tomislava u Belom Manastiru 25-godišnjak, 22-godišnjak i 18-godišnja su na više objekata sprejom ispisali razne ljubavne poruke. Materijalna šteta 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, dvije na području Đakova i jedna na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 14. studenog zaustavili su četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 1,35 sati u Belom Manastiru, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, u 17,20 sati u Đurđancima, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te se odbio alkotestirati. Na navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 21 000 kuna, te za odbijanje alkotestiranja zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,40 sati u Našicama, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su 22-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač kod sebe nije imao osobnu iskaznicu te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 27 200 kuna, a za prekršaj upravljanja prije stjecanja prava predviđena je kazna zatvora do 60 dana. Vozač je u razdoblju od jedne godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.