Četiri nova Erasmus+ projekta u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga
23/10/2020

Ovu je školsku i nastavnu godinu Srednja škola Isidora Kršnjavoga započela s 4 nova Erasmus+ projekta u području KA229 – strateška partnerstva, a nastavlja se partnerstvo na projektu Lernen mit Spaß – Unterrichten mit modernen Lernmethoden. Svi su projekti sufinancirani sredstvima EU. Vrijednost svakog projekta za ovu školu kreće se od 26.000,00 do više od 32.000,00 eura, a ukupna vrijednost svih projekata je 809.534,00 eura. Posebno valja naglasiti da je projekt Sound (STEM) all around prvi projekt ovog tipa u kojemu je ova ustanova koordinator.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOvih pet projekata trebali bi pomoći internacionalizaciji našičke srednje škole, osmišljavanju novih kurikuluma te dati dodatnu vrijednost europskoj dimenziji, vidljivosti škole u Europskoj uniji i unapređenju suradnje škole i lokalne zajednice. Razvijanje vještina i stjecanje novih kompetencija učenika i nastavnika dodatno će osnažiti školske kapacitete, učvrstiti školu u okružju konkurentnih škola s našega područja te učenike pripremiti za nastavak školovanja i tržište rada.

 

Svaki od projekata ima svoje zadane ciljeve i teme, ali i određena pravila provedbe. Također, učenicima i nastavnom osoblju omogućuju se mobilnosti u partnerske zemlje, kao i dolazak partnera u Našice. Ustanove s kojima će SŠIK sljedeće dvije godine surađivati nalaze se u Grčkoj, Turskoj, Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Latviji, Sloveniji, Portugalu, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Norveškoj.

 

Tijekom trajanja projekata provode se redovite analize i evaluacije, radionice, predavanja, istraživanja, surađuje se na eTwinning platformi, koriste se digitalni alati, suradničko učenje, kritičko promišljanje, upoznaju naslijeđe i kultura europskih zemalja, obrazovni sustavi, dijele iskustva s kolegama i učenicima u školama. U projektima sudjeluje dvadesetak profesora koji su okupljeni u timove za svaki projekt, a koordinatori su profesori Mirjana Rajić, Adrijana Rajić, Goran Hajnal i Nikolina Pavlović.

[TheChamp-FB-Comments]