Budite racionalni i odgovorni prilikom odlaska u trgovinu
26/03/2020

U ovim trenucima zabrinutosti i straha od nestanka prehrambenih namirnica, mnogi građani su proteklih dana kupovali velike zalihe hrane, ostavljajući tako police trgovina praznim, ne misleći na sljedećeg kupca koji je možda njihov rođak, susjed, sugrađanin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako bi se spriječilo to nekontrolirano kupovanje, Hrvatska udruga poslodavaca poručuje kako blisko surađuju s Vladom RH i dobavljačima kako bi efikasno osigurali isporuke u trgovine kako biste vi, vaše obitelji i vaši najbliži bili neometano opskrbljeni hranom i svim drugim osnovnim potrepštinama. Sve namirnice redovno stižu u trgovine stoga osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ima dovoljno te su i za dalje osigurane dovoljne količine koje su potrebne za Hrvatsku.

Preporučuje se odlazak u trgovinu što rjeđe i samo po neophodne namirnice te u slučaju pomoći starijim i nemoćnim osobama kako biste za njih obavili potrebnu kupovinu namirnica. Prilikom odlaska u trgovinu pripazite na kontakte s djelatnicima te pratite upute i obavijesti koje se nalaze na većini prodavaonica. Ukoliko ste u mogućnosti, sva plaćanja obavljate beskontaktno (karticama) te održavajte odstojanje između drugih osoba. Ovo je situacija u kojoj svi moramo biti jednako odgovorni i racionalni te ne kupovati više nego što nam je dovoljno. Potrepština ima dovoljno za sve ukoliko smo solidarni jedni prema drugima!