Borba za život trogodišnje Sare
29/05/2020

Mukopolisaharidoze su skupina rijetkih nasljednih bolesti koje karakterizira nedostatak lizosomskih enzima koji sudjeluju u razgradnji glikozaminoglikana. Zbog poremećene razgradnje glikozaminoglikani se nakupljaju u lizosomima, što dovodi do poremećene funkcije stanica, tkiva i organa. Bolest može varirati od blagih tjelesnih promjena praćenih urednim intelektualnim razvojem i normalnim životnim vijekom do teških oštećenja mnogih organa i sustava te skraćenog životnog vijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAČitajući ovo moglo bi vam se činiti da ne znate o kojoj bolesti se radi… No, sjetite se naše male sugrađanke Marije i njezine majke Antonije Mikičić. Upravo su one vodile borbu s ovom teškom bolesti. Nažalost, Marija nas je napustila, ali njezina majka odlučila je nastaviti borbu i pomagati drugoj djeci s istom dijagnozom u spomen na svoju Mariju. Kako navodi Antonija Mikičić stanovnici grada Našica voljeli su Mariju te su bili dio njihovog života u teškoj borbi, a sada je vrijeme da ponovno pokažete svoje veliko srce i uključite se u borbu života.

 

Trogodišnja Sara boluje od Mukopolisaharidoze, tipa I – Morbus Hurler te joj hitno treba transplantacija koštane srži i enzimska nadomjesna terapija, kako bi joj kupili vrijeme i pomogli da se izbori za život. Djevojčica Sara trebala bi ići na operaciju u Tursku koja košta 150 000 eura. Kako nam je rekla Antonija, uz cijenu operacije tu su još i skupi troškovi enzimske nadomjesne terapije koju Sara mora primati prije operacije. Antonija, mama malog našičkog anđela Marije, moli sve sugrađane neka pomognu novčanom donacijom prikupiti novac za Sarinu operaciju. TV Našice se pridružuje njezinoj molbi, odreknite se jedne kave, kutije cigareta i uplatite taj nepotrošeni iznos za Saru.

 

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još