Našičani dočekali biciklističku karavanu “Put prijateljstva”
22/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Biciklistička karavana “Put prijateljstva Ljubljana – Vukovar” i ove je godine prošla kroz Našice, gdje se zaustavila i odala počast svima koji su svoje živote položili za dvije domovine – Hrvatsku i Sloveniju. Biciklisti su tako upalili svijeće ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOva karavana organizirala je povodom dana državnosti koji i Hrvatska i Slovenija slave 25. lipnja, a biciklisti ove godine sedamnaesti put prolaze put dug 500 km. Bicikliste su, oko podneva, u četvrtak, dočekali zamjenik gradonačelnika Krešimir Žagar i direktor Turističke zajednice Grada Našica Srečko Perković, te članovi Biciklističkog kluba Našice uz predsjednika Ivana Adžića.

U ime Grada biciklistima je na posjeti zahvalio dogradonačelnik Krešimir Žagar te im zaželio sretan put.

“Želim vam od srca da sve kilometre koji su ispred vas uspješno pređete te da vas prati lijepo vrijeme. Sportska žrtva koju ćete napraviti pod suncem ili kišom zapravo povećava želju da istom žrtvom date obol proslavi dana neovisnosti i Hrvatske i Slovenije. Hvala vam još jednom što ste odabrali Našice za svoje stajalište, poseban pozdrav onima koji su prvi puta ovdje, ali i onima koji sudjeluju svake godine.” – poručio je okupljenima dogradonačelnik Krešimir Žagar.

U ime biciklista domaćinima se zahvalio vođa karavane Milan Pavelić.

“Mogu reći da se zahvaljujem domaćinima na uloženom trudu koji ulažu svake godine. Posebno se zahvaljujem Srečku Perkoviću koji je “motor” ovoga dočeka i naš prijatelj kroz cijelu godinu, njemu se uvijek možemo obratiti te će nam pomoći. Zahvaljujem se svima i želim poručiti da ćemo nastaviti našu karavanu. Sljedeće godine karavana postaje „punoljetna“ pa ćemo pripremiti nešto posebno.” – rekao je Pavelić.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji