“Bez obzira na sve, idemo na pobjedu”
14/09/2020

Nakon što su Gromovi odigrali sjajnu utakmicu u Zagrebu pobijedivši u Areni ekipu PPD Zagreba RK Nexe ovaj tjedan nastavlja s pripremnim utakmicama protiv RK DubraveRK Sesveta. Pravi ispit slijedi 22. rujna kada našička ekipa igra prvu utakmicu 2. pretkola kvalifikacija EHF lige protiv zahtjevne španjolske momčadi Bidasoa Irun. Oni su jedna temperamentna ekipa koja će imati podršku publike, ako je uopće bude, a nedavno su se pojačali s legendarnim Julenom Aguinagaldeom. Atmosfera u ekipi RK Nexe-a izuzetno je dobra i vesela. Momčad je, zahvaljujući treninzima i prijateljskim utakmicama, spremna za nove izazove. Danas smo posjetili i trening Gromova, a više o predstojećim dvobojima nekoliko riječi imali su Živan Pešić koji je dobro upućen u Španjolski rukomet i Tomi Vozab.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ova pobjeda protiv Zagrebaša podigla nam je samopouzdanje i bez obzira na to što se radilo o prijateljskom dvoboju bila je izrazito natjecateljskog karaktera. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje, a o Španjolcima mogu reći da su oni jedna dobra taktička ekipa s puno dobrih pojedinaca i vjerujem da nam neće biti lako. Proveo sam dvije godine u Španjolskoj i znam da je Bidasoa Irun jedna ozbiljna momčad koja na čelu ima izvrsnog trenera. Također, imaju fantastične navijače, ali zbog svima nam poznate situacije s koronavirusom, možda ih ne bude na tribinama. Veseli me što ću odmjeriti snage s jednim od mojih rukometnih idola Aguinagaldeom. Bez obzira na sve, idemo na pobjedu i svakako ćemo dati sve od sebe.” – izjavio je Živan Pešić.

„U Zagrebu smo odigrali jednu pravu, mušku utakmicu, jako smo dobro krenuli u prvo poluvrijeme i uspjeli smo sve trenerove zamisli sprovesti u djelo. Bitno je da smo svi dobili određenu minutažu i mogu reći da smo zadovoljni ovim gostovanjem. U 2. pretkolu kvalifikacija EHF lige čeka nas protivnik baš po našoj mjeri i svakako ćemo biti spremni zahvaljujući redovnim treninzima i pripremnim utakmicama. U prvoj utakmici pokazat ćemo svoje pravo lice, te će nam sigurno biti lakše u uzvratu na domaćem terenu i očekujem prolaz u skupnu fazu natjecanja. Žao nam je što i dalje nemamo svoju dvoranu, odnosno, ona se još sanira od nevremena koje je u kolovozu pogodilo našički kraj i nadam se da će uskoro biti u funkciji. Imamo tu sreću što u susjedstvu imamo jednu kvalitetnu dvoranu koja nam služi za treninge. No, konačno kreću prave, službene utakmice i sigurno ćemo biti na vrhunskom nivou.” – rekao je, između ostalog, Tomi Vozab.