AMK Venom Slavonija izlaže preuređene automobile
20/05/2019

AMK Venom Slavonija izlaže preuređene automobile

Preplatite se
TV Našice

Našički kraj u zadnjih nekoliko godina obogaćen je velikim brojem ljubitelja koji su svoje interese i volju pokazali svima. Nedavno je tako održan 10. style show u Našicama u sklopu Dana vina i turizma i to humanitarnog karaktera. Sav prihod koji je stečen taj dan predan je Socijalnoj samoposluzi Našice, čime je ovaj klub pokazao empatiju, ali i ukazao na ljubav koju oni njeguju, a to su preuređeni automobili.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAAuto klub Venom Slavonija s radom je započeo 2006. godine pod nazivom AMD Slavonija Klokočevci, a 2012. godine nastavlja raditi pod imenom AMK Venom Slavonija. Osnovali su ga Ivica Šarčević i Vjekoslav Kovačević, današnji predsjenik AK Panonija Našice što dokazuje da se priča o autima iz dana u dan širi, u ovom malom gradu. „Glavne aktivnosti koje provodimo su druženja sa ostalim ljubiteljima automoto sporta iz Hrvatske i regije te ono što je vrlo bitno, i za mlade vozače, ali i sve sudionike u prometu, promoviramo sigurnu vožnju i prometnu kulturu.” – rekao je o klubu predsjednik Ivica Šarčević.

Osim Našičkog style showa, odnosno izložbe preuređenih automobila, organizirali su nekoliko i u Đurđenovcu, Voćinu, Čađavici i Đakovu. „Više je kategorija u kojima se ocjenjuju automobili na ovakvim izložbama, a kriteriji su strogi no cijeni se trud.” – rekao je Marko Malvić, jedan od članova te istaknuo čak 11 kategorija ocjenjivanja, no ima ih i više. Gledaju se tako Mini – sitne preinake na automobilu, poput uređenih felgi, zatamnjena stakla, zatim malo veći broj prerada, na primjer felge, auspuh, volan, audio sustav te Maxi, odnosno velika količina prerada, drugi branici, ovjes, volan, glazba te motorni prostor.

Također vlasnici automobila se natječu i u Extreme što znači da na automobilu nema vidljivih serijskih dijelova, više kombinacija boja, zatim JDM – najljepši automobili japanskih proizvođača, Best Old School – najljepši oldtimer, German style – jednostavan tuning automobila, što niži automobili sa širokim felgama, bez detalja na karoseriji, Lowest car – najniži auto, Best Paint koji bira najljepše lakirani automobil, Best wheels – najljepši kotači, no veliki se naglasak daje i interijeru pa se bira i Best interior.

„Pod prerađeni auto smatra se svaki na kojemu je nešto dorađeno, koji ne izgleda kao kad je izašao iz tvornice. Prerade, svakako ovise o vlasnicima, najčešće su to prvo kotači i prerade na ovjesu pa se prelazi na motor, limariju, ozvučenje i drugo.” – dodao je Malvić te najavio da u srpnju organiziraju trodnevni style show u Našicama s bogatim programom i koncertom te očekuju velik broj posjetitelja. No na tome ne staju, već su u kreiranju planova za sljedeću godinu pa će organizirati jedan style s prijateljskim klubom u Đakovu te u rujnu jedan 402 streetrace s driftom i burnoutom. Prerade automobila se finaciraju isključivo iz vlastitih sredstava, a djelovanje kluba kroz sponzorstva koja ostvaruju. Članove primaju jednom godišnje, a sve što je potrebno je dobra volja i ljubav prema automobilima, u zamjenu za članstvo nude popuste na auto dijelove kod svojih sponzora, a sve kako bi imali što bolje preuređeni automobil.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji