Alkoholizirani vozači u prometu
04/12/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 3. prosinca, na području ove Policijske uprave evidentirana su 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,50 sati u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen 46-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 3500 kg. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIstoga dana, u 16,05 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće te na području Belog Manastira i Našica po jedna prometna nesreća.

 

Foto: arhiva