Alkoholizirani u prometu
11/01/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske o razdoblju od 8. do 10. siječnja, na području ove Policijske uprave evidentirano je 9 vozača (8 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOsim alkohola, evidentiran je još 171 prekršaj od kojih: 88 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 56 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer 10. siječnja, u 3 sata, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,74 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U subotu, 9. siječnja, u 10,42 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,84 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Jučer, 10. siječnja, u 21,30 sati, na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 19-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovaca Đakovačkih je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,91 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna prometna nesreća na području Belišća.