Adventski kalendar “Dar dobrote”
30/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Kao i prošle godine, Udruga Dar dobrote koja vodi Socijalnu samoposlugu Našice provodi akciju povodom Adventa. Kako je svima poznat adventski kalendar kojim odbrojavamo dane do Božića, i svakog se dana radujemo jednom malom slatkom iznenađenju, tako ove godine odlučimo darivati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Ovakvim načinom građani odvajaju od sebe i daju drugima, što i je pravi smisao Adventa i Božića, pomaganje drugima, a ne namirivanje sebe.” – rekao je Robert Kresić predsjednik udruge Dar dobrote. Ideju adventskog kalendara prema kojem ćete svakodnevno izdvojiti jedan proizvod koji košta pod 5 do 7 kuna, što znači da ćete za cijeli humanitarni kalendar izdvojiti stotinjak kuna. Dani darivanja ove godine traju od 1. do 20. prosinca, a 21. u subotu prikupljene proizvode potrebno je donijeti u Socijalnu samoposlugu od 9 do 11 sati ili od 17 do 19 sati.

Ove godine članovi udruge posebno su se potrudili i, kao pomoć, dizajnirali kalendar na kojem je naveden proizvod za svaki pojedini dan. Naravno, ne morate ga se slijepo držati, no on je smjernica za lakšu organizaciju. Od traženih proizvoda tu je šećer, riža, pašteta, mesni narezak, ribice, čokolada, sol, palenta, ulje, brašno, čaj, šampon, sapun, zubna pasta, tjestenina, gotova juha, pasirana rajčica, puding, keksi i trajno mlijeko. Osim proizvoda ovaj kalendar potiče i na međusobno pomaganje u vidu posjeta, razgovora, odnosno dobrog djela. Tako je 22. prosinac rezerviran za posjetu susjedu, poznaniku ili nekoj starijoj osobi u potrebi, 23. prosinca poklonite osmijeh nepoznatoj osobi na ulici, dok Badnjak provedite s najmilijima. Tako ćete pomoći i potrebitima, ali i sebi, te ljudima koji vas okružuju.

[TheChamp-FB-Comments]