98 ružica za 98 godina od Dorine smrti povodom Međunarodnog dana žena
07/03/2021


Mladi Crvenog križa Našice su danas obilježili Međunarodni dan žena u suradnji s Policijom i mladima Crvenog križa iz Belog Manastira i Darde.

Prvo su zajedno sa Policijska uprava Osječko-baranjska – Odjelom za prevenciju ispred našičkog kina dijelili ružice od papira s prigodnim porukama koje su mladi izrađivali na kreativnim radionicama u klubu mladih. Napravljeno je i podijeljeno 98 ružica u spomen na 98 godišnjicu smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Policija je s mladima uz ružice dijelila majice i informativne letke koji informiraju o obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama s ciljem uočavanja i prevencije nasilja u svim oblicima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 
Program obilježavanja Međunarodnog dana žena mladi su nastavili u klubu mladih gdje su ugostili mlade Crveni križ Darda i Crveni križ Beli Manastir.

 
Ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi u uvodnoj riječi se zahvalio gostima na dolasku na već tradicionalnu aktivnost izrade ružica povodom Dana žena i naglasio kako ovakve iako male aktivnosti poput poklanjanja ružice od papira pridonose našem društvu jer donose osmijeh na lice i dovoljne su da nekome uljepšaju dan. Uvodne riječi su nastavljene čitanjem dopisa ravnatelja Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije Gorana Latković, kojim je prenio podršku u radu, pozdrave i istaknuto važnost ravnopravnosti i važnu ulogu žena u našem društvu te se ispričao za nedolazak zbog ranije dogovoreni obaveza. Pozdravnim riječima voditelja klubova mladih krenula je kreativna radionica. Na radionici su mladi izrađivali čestitke i ružice od papira koje su po završetku radionice predane gostima kako bi ih podijelili majkama, sestrama, prijateljicama i ostalim ženama u svojim okolinama. Mladi su program završili uz pizze i sokove te ugodnim druženjem i društvenim igrama.


Mladi Crvenog križa Našice se zahvaljuje PU Osječko-baranjske – odjelu za prevenciju na suradnji u podjeli ružica našim sugrađankama i mladima Crvenog križa Darda i Crvenog križa Beli Manastir na sudjelovanju u kreativnoj radionici i druženju. Zahvaljuju se i ravnatelju DCK OBŽ Goranu Latkoviću na lijepim riječima koje nam je poslao. Mladi Crvenog križa Našice žele da i u budućnosti razvijaju suradnju i prijateljstvo s uvaženim gostima i ostalim društvima koji nisu mogli sudjelovati te ostalim udrugama u okolini.