85 000 kuna za vjerske zajednice Općine Podgorač
27/08/2020

Danas je u Općinskoj vijećnici u Podgoraču održano potpisivanje Ugovora o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Općine Podgorač u vrijednosti 85 000 kuna za četiri vjerske zajednice koje djeluju na području općine. Na potpisivanju ugovora, uz načelnika Gorana Đanića okupili su se Željko Benković, župnik Župe Podgorač, Božidar Petrović, župnik Župe iz Budimaca i Poganovaca, Aleksandar Vukadinović, svećenik Pravoslavne crkve u Budimcima i Jonatan Kubena, predstavnik Kršćanske Adventističke crkve u Stipanovcima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANačelnik Đanić izjavio je kako je počašćen biti u prisustvu predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području Općine Podgorač. „Pomažemo koliko možemo kroz projekte kao što je vidljiv završetak ograđivanja Katoličke crkve u Budimcima, rekonstrukcija poda u Pravoslavnoj crkvi, rekonstrukcija interijera u Adventističkoj crkvi, a kreće i izgradnja grijanja u katoličkoj crkvi u Podgoraču. Sve to činimo zbog naših mještana, vjernika određenih vjerskih zajednica. Sukladno našim financijskim mogućnostima odgovaramo na potrebe vjernika i želimo im olakšati vjerske obrede.” – rekao je načelnik Đanić i naglasio kako će u 2021. godini pokušati uvećati sredstva.

 

Božidar Petrović, župnik iz Budimaca i Poganovaca, zahvalio se Općinskom vijeću i načelniku što godinama pomažu zajednicama kako bi lakše funkcionirale i kako bi se napravio jedan iskorak u ljepoti crkvenih objekata, a također i samoga sela.

 

Svećenik pravoslavne crkve u Budimcima, Aleksandar Vukadinović rekao je kako je odnedavno u parohiji. „Odnedavno sam u ovoj parohiji, i ono što sam vidio na našim prvim susretima i sastancima je jedno razumijevanje i odlična suradnja od strane načelnika. Suradnja s Općinom Podgorač veoma je lijepa i uspješna.” – istaknuo je Vukadinović.

Jonatan Kubena, predstavnik Kršćanske Adventističke crkve u Stipanovcima također se zahvalio s Goranu Đaniću te je naglasio kako će donirana sredstva utrošiti u popravak interijera dotrajale zgrade kako bi svima bilo lijepo i ugodno u službenom bogoslužju.

 

Željko Benković, Župnik Župe u Podgoraču naglasio je kako već pet godina od kad je ovdje odlično surađuje s Općinom. „Završena je obnova pastoralne dvorane, projekta u kojem je u zadnje tri godine sudjelovala Općina, a ovim ugovorom započinjemo novi projekt, a to je projekt uvođenja centralnog grijanja u našoj župnoj crkvi.” – rekao je Benković te se zahvalio Općini na izdanim sredstvima i izvrsnoj suradnji.

[TheChamp-FB-Comments]