Održana redovna 71. godišnja izvještajna Skupština DVD-a Donja Motičina
04/02/2019

Održana 71. godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina

U subotu (02.02.2019.) s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna 71. godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Uz velik broj članova društva svih uzrasta skupštini su bili nazočni gosti, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić, delegati Vatrogasne zajednice grada Našice Zvonko Ljubljanović i Antun Balaić, predstavnici svih političkih stranaka, te udruga Općine. Također su bili nazočni i gosti iz DVD-a Stipanovci, Valenovac, Feričanci, Veliškovci, Oriovac iz Brodsko – posavske županije te DVD-a Vugrovec iz grada Zagreba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASkupštinom je predsjedao predsjednik Boro Peršić sa članovima radnog predsjedništva Bernardom Vrapcem te Zlatkom Vinkovićem zapovjednikom DVD-a. koji je ujedno i podnio Izvješće o radu za 2018. godinu, kao i plan rada za 2019. godinu. Financijsko izvješće za 2018. i plan za 2019. pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Vrabac.

Od značajnijih događanja svakako je za izdvojiti sudjelovanje na 9 službenih vatrogasnih ntjecanja odnosno kupova. Najznačajnija natjecanja bila su 13. Državno natjecanje vatrogasne mladež RH u Zadru je nastupila ekipa mladeži muška i zauzeli 35. mjesto te Područno natjecanje VZ Našice u Podgoraču gdje su sve muške ekipe DVD-a: mladež, članovi A i članovi B osvojili 1. mjesto.

Kao i svake godine tradicionalno je obilježen dan zaštitnika vatrogasaca sv.Florijan,ali sudjelovalo se i u svečanoj procesiji povodom dana općine, gdje je vatrogasna mladež nosila kip Presvetog Srca Isusova. Organizirana je i 9. vatrogasna Fišijada na kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Vukojevci. U protekloj godini bilo je 18 intervencija od toga jedan požar stambenog objekta, jedan požar osobnog vozila, jedna potraga za nestalom osobom i 14 tehničkih intervencija odnosno uklanjanje gnijezda stršljena. Važno je za spomenuti kako je prošle godine održana svečana proslava 70.g. rada društva.

Predsjednik Boro Peršić zahvalio se Županu osječko – baranjskom gosp. Ivanu Anušiću i načelniku općine Donja Motičina Željku Kovačeviću koji su omogućili društvu kupnju novog kombi vozila.

Nakon prihvaćanja svih izvješća i polanova, dodijeljena su uvjerenja članovima koji su u protekloj godini stekli nova zvanja. Tako je Kristijan Kovačević položio je za ispitanog vatrogasca dok su Mladen i Dino Peršić, Matko Stuparić i Robert Dološić položili ispit za vatrogasca I. klase. Zvanje vatrogasnog časnika stekao je Tomislav Granat.

Za riječ se javio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić koji je uputio riječi pohvale kako DVD-u Donja Motičina, ali i Načelniku Kovačeviću jer je ostvario svoja obećanja i nastavio sa odličnim ulaganjima u vatrogasce u Motičini.

Potom se nazočnima obratio Načelnik općine Željko Kovačević koji je rekao kako je izuzetno zadovoljan sa radom DVD Donja Motičina. Spomenuo je kako je u prošloj godini Općina iz europskih fondova pokrenula te odradila energetsku obnovu na vatrogasnom domu u vrijednosti 370.000,00 kn.

Pročitajte još