66 novopozitivnih u OBŽ – 3 u Našicama i Đurđenovcu te 2 u Podgoraču
13/01/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije na koronavirus testiran je 361 uzorak od kojih je 66 bilo pozitivno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajviše, kao i do sada, sa šireg područja grada Osijeka, njih 29. Slijede gradovi Đakovo s pet novopozitivnih, Donji Miholjac sa četiri te Našice i Belišće s tri. Općine Đurđenovac i Čepin također bilježe po tri novopozitivne osobe dok općine Jagodnjak, Podgorač i Strizivojna bilježe po dvije novopozitivne osobe. Po jednu bilježe općine Antunovac, Bizovac, Marijanci, Darda, Draž, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 787 osoba. Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 121 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­­2 kršenja za koja su izdane upozorbe.

 

Stožer Civilne zaštite Osječko – baranjske županije je donio Zaključak da se daje suglasnost i preporuka ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Osječko – baranjske županije da nastavu provode prema sljedećem modelu: model A, nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike četvrtih razreda srednjih škola održavat će se licem u lice odnosno u školskim klupama, nastava za učenike od 5. do 8. razreda te učenike prva tri razreda srednjih škola odvijat će se po modelu nastave na daljinu, odnosno prema modelu C. Praktična nastava srednjoškolaca odvijat će se po modelu licem u lice. Sukladno Zaključku Stožera, isti će Osječko – baranjska županija uputiti svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač te dati suglasnost za predložene modele. Konačnu odluku o modelu provođenja nastave donose ravnatelji uz prethodnu suglasnost osnivača i Stožera.