65 000 kuna za vjerske zajednice u Općini Podgorač
10/09/2019

Preplatite se
TV Našice

Općina Podgorač u proračunu za 2019. godinu osigurala je 63 000 kuna za četiri vjerske zajednice koje djeluju na području općine. U općinskoj vijećnici uz načelnika Gorana Đanića okupili su se svi predstavnici vjerskih zajednica, a nakon kratkog obraćanja slijedilo je potpisivanje ugovora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Ovo nije prvi puta da se na ovaj način sufinanciramo zajednice, zadovoljan sam što možemo sudjelovati u rekonstrukcije i obnove sakralnih objekata za potrebe naših mještana različite vjeroispovijesti. Drago nam je da je velik broj ljudi uključen u vjerski oblike života.” – rekao je načelnik Goran Đanić. Ove godine izdvojeno je nešto više nego prošle godine. Osigurana sredstva već za nekoliko dana bit će prebačena na račune zajednica, a načelnik Đanić je uvjeren da će ona u skorije vrijeme biti i potrošeni, jer se već zna svrha utroška. Župi sv. Nikole biskupa u Podgoraču odobreno je 30 000 kuna za završetak projekta izgradnje pastoralne dvorane, župa Presvetog Trojstva Budimci odobrenim sredstvima obnovit zvono u crkvi u Poganovcima, a pravoslavna crkva Vaznesenja Gospodnjeg sa 15 tisuća kuna obnovit će crkvu.

“Zahvaljujem se općini Podgorač što sredstvima općine potpomaže sve vjerske zajednice, pa i nas. Lijepa je to gesta i čin. Nama dodijeljena sredstva u iznosu od 5 000 kuna iskoristit ćemo za fasaderske i ličilačke radove. “- rekao je Jonatan Kubena starješina kršćanske adventističke crkve u Stipanovcima.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji