6 novooboljelih u Osječko – baranjskoj županiji
26/03/2020

Na početku redovne press konferencije župan Ivan Anušić je objavio da imamo 6 novih bolesnika te je ukupna brojka porasla na 32 oboljela od koronavirusa. Također je i rekao da KBC Osijek nije žarište te da u bolnici sve funkcionira u najboljem redu. trenutno se tri pacijenta nalaze na respiratoru i nisu životno ugroženi. Na raspolaganju je i epidemiolog prof. dr. sc. Josip Milas koji će biti dostupan 24 sata sa svojim znanjem i savjetima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProfesor Karlo Kožul, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije rekao je kako Zavod za javno zdravstvo uvodi mobilni tim koji će uzimat uzorke za testiranja težih bolesnika na njihovim adresama, a on će btii jedan od najmodernijih načina uzimanja uzoraka.

Javnosti se obratio i načelnik Stožera Goran Ivanović koji je rekao kako se radi na riješavanju problema s Virovitičko – podravskom županijom koja je blokirala lokalne ceste s kojom naša županija graniči te da se taj problem riješi što prije.