6 novooboljelih osoba testiranih u OŽB Našice, u županiji 36 novozaraženih
19/10/2020

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj županijskoj bolnici Našice testirano je 36 osoba, pristigla su 32 nalaza od kojih je 6 pozitivno – 4 iz Našica te 2 iz Donjeg Miholjca. Nastavljamo napominjati da se u ovoj obavijesti radi o broju uzetih uzoraka u našičkoj bolnici te rezultatima testiranih u Našicama. Podaci koji stižu iz županijskog stožera obuhvaćaju i naše sugrađane koji su testirani na drugim lokacijama. Broj novooboljelih na razini države je u porastu te se i dalje treba pridržavati mjera izdanih od strane Zavoda za javno zdravstvo, odnosno, od strane Nacionalnog i lokalnog stožera. Držite fizičku distancu, izbjegavajte rukovanje, posebice u okruženju nepoznatih osoba, nosite zaštitne maske na javnim mjestima gdje se ne može održavati sigurnosna udaljenost.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATijekom posljednja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađeno je 348 uzoraka, od kojih je 36 osoba s područja Osječko – baranjske županije pozitivno na koronavirus. Devet pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka i osječkih prigradskih naselja, osam s područja Đakovštine, po četiri iz Belišća i s područja Našica i tri iz Općine Antunovac. S područja grada Donjeg Miholjca, općina Erdut i Semeljci su po dvije novopozitivne osobe, a po jedna iz Bilja i Čepina.

 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i danas se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru. Preminula je jedna osoba (1935. godište) s područja Čepina i imala je niz drugih komorbiditeta. Od početka epidemije koronavirusa na području Osječko – baranjske županije zabilježene su 1672 oboljele osobe, od kojih su do danas izliječene 1092 osobe zaražene koronavirusom.

 

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 92 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji danas nalaze ukupno 2.183 osobe. Policija je u zadnja 24 sata obavila 27 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te dvije provjere putem dojava građana i to na području Osijeka i Belog Manastira no nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

[TheChamp-FB-Comments]