RK Nexe aktivno radi na slaganju igračkog kadra
09/06/2020

Rukometaši našičkog Nexea prije dvadesetak dana, nakon nešto manje od dva mjeseca pauze, vratili su se treninzima. Igrači trenera Horvata u punom su pogonu, a za to vrijeme uprava kluba radi dovođenju pojačanja za nadolazeću sezonu. Dovedena su trojica rukometaša: Mateo Rodin, Aleksandar Bakić i Dominik Kuzmanović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMateo Rodin iskusni je desni vanjski, a u Našice je stigao iz francuskog drugoligaša Nancy-ija. Ovaj 28-godišnjak dolazi iz Čapljine, a rukometno je stasao u Izviđaču iz Ljubuškog, u kojem je proveo četiri godine. Nakon toga sreću je odlučio potražiti u Francuskoj, gdje je dobro igrao, ali ga je nažalost zaustavila ozljeda. Uz Rodina, Gromovima su se priključila i dva talentirana tinejdžera, Dominik Kuzmanović i Aleksandar Bakić. Dominik je vratar koji je Nexe stigao iz Dugog Sela, iz kojeg i potječe. Bio je u sastavu Hrvatske reprezentacije koja je na europskoj olimpijadi mladih prošloga ljeta osvojila zlatnu medalju. Najzvučnije pojačanje Našičana svakako je Aleksandar Bakić, koji je u siječnju ove godine bio u sastavu Crne Gore na Euru. On je 2017. proglašen za najboljeg mladog rukometaša Crne Gore.

 

Izgleda da Nexe slaže ekipu koja će biti spoj mladosti i iskustva, što se često zna pokazati kao dobitna kombinacija. No, tri prinove morat će žestoko „potegnuti“ žele li se izboriti za svoje mjesto u početnoj postavi. Najteži posao očekuje Rodina jer Nexe na poziciji desnog beka ima odličnog igrača Marka Buvinića. Ni Dominik Kuzmanović neće imati jednostavan zadatak. Na golu Gromova Moreno Car je neprikosnoven, dok je Mihailo Radovanović rezervni golman. Kuzmanović ima tek 18 godina te zasigurno neće odmah dobiti priliku. Njegovo je da marljivo trenira, a kad igrački stasa, bit će važna uzdanica Nexea. Aleksandar Bakić veliki je talent, ali ni njemu neće biti lako osigurati svoje mjesto u startnoj sedmorci. Poziciju lijevog krila pokrivaju Albin Eter i Marin Jelinić te je upravo on prvi izbor Hrvoja Horvata na toj poziciji. Riječ je o iskusnom igraču koji je godinama važan kotačić u igri Našičana, pa će mladi Bakić morati „gristi“ želi li u prvu postavu.

 

Sva trojica novopridošlica su zanimljivi igrači koji puno obećavaju, te se nadamo da će u njima Nexe dobiti jake adute. Ti igrači bi trebali pomoći momčadi da konačno prekinu Zagrebovu dominaciju u nacionalnim natjecanjima, ali to nipošto neće biti jednostavno. Uz to, Nexe „puca“ visoko i u regionalnoj ligi i EHF kupu. Našičani su uspjeli zadržati okosnicu prošlosezonske ekipe, a uz to su se dodatno pojačali pa zaloga za optimizam itekako ima.