41 novopozitivna osoba – 3 u Našicama te 2 u Đurđenovcu
15/01/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije na koronavirus testirano je 249 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASa šireg područja grada Osijeka danas je 11 pozitivnih nalaza, po tri iz Donjeg Miholjaca i Našica, dva iz Belog Manastira te po jedan iz Belišća i Đakova. Općine Antunovac, Čepin, Erdut, Đurđenovac, Gorjani, Punitovci i Kneževi Vinogradi bilježe po dvije novopozitivne osobe dok općine Darda, Čeminac, Magadenovac, Trnava, Bizovac i Draž bilježe po jednu.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 90 godina. Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 835 osoba.

 

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 24 osobe u samoizolaciji i dvije prema dojavi i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 88 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­­2 kršenja za koja su izdane upozorbe.