315 000 kuna kapitalnih donacija za DVD-ove s područja Općine Podgorač
25/02/2021

Danas su potpisani ugovori o kapitalnim donacijama dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja Općine Podgorač. DVD-u Stipanovci osigurano je 150 000 kuna, a DVD-u Kršinci 85 000 kuna za nabavu vatrogasnih cisterni. Osigurane su i donacije za rekonstrukciju vatrogasnih domova, DVD-u Vuka 35 000 kuna i DVD-u Kelešinka 10 000 kuna. Također je za DVD-u Stipanovci osigurano dodatnih 35 000 za opremanje vatrogasne kuhinje. Načelnik Goran Đanić izjavio je kako je ovo nastavak jedne odlične suradnje Općine i vatrogasnih društava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-Godinama osiguravamo sredstva i ulažemo u naša vatrogasna društva, a to ćemo nastaviti i u budućnosti. U protekloj godini smo izdvojili oko 9 milijuna kuna za vatrogastvo kako sama Općina, tako i uz pomoć europskih sredstava. Već nagodinu nam je u planu nabavka dva nova vatrogasna vozila i nastavak obnove vatrogasnih domova. Naši vatrogasci sudjeluju na raznim državnim natjecanjima, ali i na raznim državnim intervencijama i zahvaljujem im na njihovom predanom radu – izjavio je Đanić i naglasio kako je sigurnost u Općini na visokoj razini zahvaljujući vatrogastvu.

Ivan Moguš, dopredsjednik DVD-a Stipanovci, izjavio je kako se u Stipanovcima nalazi najbrojnije vatrogasno društvo na području Općine koje redovno sudjeluje na svim intervencijama kako u Općini, području županije, tako i diljem Hrvatske. Zahvalio se Općini Podgorač i načelniku Goranu Đaniću na vrlo vrijednim donacijama i što kontinuirano ulažu u vatrogastvo.

Predsjednik DVD-a Kršinci Vlatko Štefančić također se zahvalio načelniku Goranu Đaniću na svim dosadašnjim, a i novim vrijednim donacijama. Istaknuo je kako su prošle godine dobili nove garaže za vatrogasna vozila, a ovom novom donacijom je Općina Podgorač dodatno povećala sigurnost u mjestu Kršinci.