3. Memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara”
20/06/2020

Jučer je u novoobnovljenoj gradskoj vijećnici gradonačelnik Josip Miletić primio organizatore i sudionike 3. Memorijalnog ultramaratona “Od velikog do malog Vukovara” te im poželio dobrodošlicu i puno uspjeha na utrci. Na prijem kod gradonačelnika došli su predstavnici URT Nexe Team Našice, predstavnici Općine Sunja, vojnici Hrvatske kopnene vojske, predstavnici DVD-a Zoljan te predstavnik Sportske zajednice Grada Našica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Miletić rekao je kako je cilj ove utrke ne zaboraviti sve naše vitezove koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i stvaranju neovisnosti kao i sve žrtve rata. Općina Sunja i grad Vukovar pretrpjeli su velika razaranja i brojne žrtve, te je upravo to ono što se ne smije nikada zaboraviti. “Koristim prigodu da zahvalim Tomislavu Gallu i čitavom Nexe Team-u na kvalitetnom angažmanu u ovoj utrci. Zahvaljujem se isto tako na dolasku našim prijateljima iz Sunje i Hrvatskoj kopnenoj vojsci i zapovjedniku Robertu Poljak na svom trudu i angažmanu u utrci. Čast mi je što ova utrka kreće upravo iz Našica” – rekao je gradonačelnik Miletić.

 

Ivica Kozarić, zamjenik načelnika Općine Sunja, zahvalio se gradonačelniku Miletiću na ponovnom prijemu istaknuvši kako i sve trkače koji dođu u Sunju očekuje srdačna dobrodošlica.

Tomislav Gall, predsjednik URT Nexe Teama rekao je kako se ideja o spajanju Vukovara i Sunje rodila na prvoj memorijalnoj utakmici koju je URT Nexe Team trčao od Našica do Vukovara. “Prva godina je bila teška jer nismo imali toliko iskustva u samoj organizaciji, ali svake godine je sve bolje. Ovu utrku smo razradili do najmanjeg detalja. Neće nam smetati kiša niti uvjeti smanjene vidljivosti, spremni smo i u nedjelju u 11 sati smo na zacrtanom mjestu u Sunji.” – rekao je Tomislav Gall i naglasio kako imaju veliku potporu Hrvatske kopnene vojske na čelu s generalom Mijom Validžićem i pukovnikom Robertom Poljakom, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Općine Sunja i Grada Našica.

Pukovnik Robert Poljak istaknuo je kako je ovo druga godina kako Hrvatska vojska sudjeluje u ovoj utrci. “Prvenstveno smo ovdje sudjelovali kao pripadnici 1. mehanizirane bojne Sokolovi. Ove godine toliki je interes da će se uključiti pripadnici na svim razinama. Nama je jako drago što možemo dati potporu ovakvim obilježavanjima u spomen na hrvatske branitelje. Ipak smo mi nositelji tradicije Hrvatske vojske.” – rekao je pukovnik Poljak.

Na prijemu kod gradonačelnika bio je i natporučnik Josip Prkačin koji će sudjelovati u utrci kao pripadnik gardijsko oklopne mehanizirane brigade, odnosno pripadnik inženjerijske bojne, zajedno s još devetoricom trkača iz iste bojne. “Trčimo dvije dionice koje su namijenjene za Hrvatsku vojsku. Prva je u dužini od 92 kilometra, Vukovar – Našice, a druga dionica, Popovača – Novo Pračno, u duljini od 31 kilometar. Najmlađi pripadnik naše brigade ima 21, a najstariji 52 godine, tako da imamo i one koji su bili sudionici Domovinskog rata, a i one koji se tada još nisu ni rodili. Nadam se da će mlađima ovo biti zanimljivo i da će u sklopu ovoga nešto i naučiti o Domovinskom ratu.” – rekao je natporučnik Prkačin.

 

Nakon svečanog prijema uslijedila je sveta misa i blagoslov u crkvi sv. Antuna Padovanskog te polaganje vijenca i paljenje svijeća za sve poginule branitelje ispred spomenika Uskrsla Hrvatska, a zatim su se trkači uputili prema Vukovaru.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=20 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2933778290004964 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]