23. državno Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa – Najava
07/05/2019

23. državno Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Našice izabran je za domaćina ovogodišnjeg 23. državnog Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će se održati od 10. do 12. Svibnja (petak, subota i nedjelja) u Našicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAŠkola domaćin natjecanja je OŠ Dore Pejačević, Našice, gdje će biti organiziran smještaj natjecatelja i prehrana sudionika. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecat će se preko 150 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).

HCK Gradsko društvo Crvenog križa Našice će ugostiti preko 380 mladih i ostalih sudionika koje će sudjelovati u provedbi natjecanja iz svih dijelova Hrvatske, koji će tom prigodom upoznati naš grad, a i svi sudionici će imati priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze i predstaviti članove svojih ekipa kroz različite oblike kreativnog izražavanja.

Veliku ulogu u provedbi ovog natjecanja odraditi će preko 200 volontera, bez kojih ništa ovo ne bi bilo moguće. Volonteri će sudjelovati u organizaciji cijelog natjecanja, pripremi i provedbi radilišta, istovarima, dežurstvima, osiguravanju djece, podjeli hrane, montaži poljske kuhinje i dr.

Natjecanje će se održati po cijelom gradu, kako bi bilo što pristupačnije svim zainteresiranim prolaznicima. U slučaju lošeg vremena, natjecanje se seli u Osnovnu školu Dore Pejačević, Našice.

Pročitajte još