Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica
22/11/2019

U četvrtak 21. studenog 2019. godine s početkom u 17,00 sati održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Sjednica je započela minutom šutnje za preminulog vijećnika Stjepana Pintarića, mag.ing. aedif.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa aktualnom satu pitanja gradonačelniku Grada Našica, Josipu Miletiću, mag.math. (HDZ), postavio je vijećnik g. Vjekoslav Mahovlić (MOST), pisanim putem zbog nemogućnosti prisustvovanja na Sjednici.

Sjednici je bilo nazočno 12 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici.

U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 4. točke. Bez primjedbi, usvojen je Zapisnik sa 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Našica, a pod prvom točkom dnevnog reda primljeno je na znanje Izvješće Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Našica o prestanku mandata vijećnika Gradskog vijeća i početku obnašanja dužnosti zamjenika vijećnika Gradskog vijeća Grada Našica.

Sukladno tome na sjednici je izabran i novi gradski vijećnik Dražen Devald (HDZ).

Jednoglasno su donešene i sljedeće točke: Odluka o davanju suglasnosti na provedbu projekta i sklapanje Ugovora o partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ i Odluka o davanju suglasnosti na potpis Ugovora o dodjeli bespovratanih sredstava za sufinanciranje i provedbu projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog“ i instrumenata osiguranja plaćanja.

„Samo s ova dva projekta govorimo o više od 300 milijuna kuna koje dolaze u naš grad, na što sam posebno ponosan – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši se svim vijećnicima koji su prepoznali vrijednost značajnih projekata za Grad Našice i dali suglasnost, njemu kao gradonačelniku, da nastavi jedan kvalitetan i dobar rad na realizaciji svih projekata. Projekt obnove kulturne baštine vrijednosti je 99 800 000 kuna, od kojih velik dio čine sredstva EU. Ovaj projekt pripreman je posljednje dvije godine, projektno – tehnička dokumentacija vrijednosti 2 milijuna kuna uspješno je opravdana, a potpisivanje ugovora o realizaciji slijedi uskoro. On je dio projekta “Slavonija, Baranja i Srijem”, a obuhvaća obnovu svih značajnijih kulturnih objekata u gradu. – Jednako značajan je i projekt „Anglomeracija vodovodno – komunalne mreže” na području Grada Našica i čitave bivše općine Našice ukupne vrijednosti 166 milijuna kuna plus PDV. Njime će se obnovit komunalna i vodovodna mreža koja će biti usmjerena prema našim brdskim naseljima, a oni će ovim projektom dobiti vodoopskrbu. Izgradit će se i nova mreža od crpilišta u Velimirovcu do vodotornja, a promijenit će se i dotrajala vodovodna mreža na području grada.” – dodao je gradonačelnik uz zahvale Našičkom vodovodu, Hrvatskim vodama i svima koji će, u budućnosti, raditi u projektu.

Pročitajte još