Završena 16. Ljetna škola mladih Crvenog križa u Orahovici
29/08/2019

Završena 16. Ljetna škola mladih Crvenog križa u Orahovici

Preplatite se
TV Našice

U ponedjeljak u Centru za Edukaciju u Orahovici na Merkuru održana je pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16-te Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije. 16-ta ljetna škola mladih održavala se pod pokroviteljstvom Osječko – baranjske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASALjetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije već šesnaestu godinu za redom uspješno osposobljava mlade Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije za provođenje aktivnosti Crvenog križa u svojim sredinama. Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju i inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjelovalo je 150 mladih iz društava Hrvatskog Crvenog križa, te organizacija Crvenog križa Doboja i Tuzle iz Bosne i Hercegovine te Novog Sada i Sombora iz Srbije. Iz našeg društva sudjelovalo je devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović te su Dorijan Lamot i Igor Feldi sudjelovali u provođenju programa Ljetne škole.

Mladi su se na ovogodišnjoj Ljetnoj školi osposobljavali za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovine ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama. Svi mladi su pored specijalističkih osposobljavanja tijekom Ljetne škole imali priliku sudjelovati na predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su ljudska prava, humanitarna diplomacija i drugo što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.

Foto: ustupljene fotografije

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji