14. sajam Vježbeničkih tvrtki
16/04/2019

Preplatite se
TV Našice

16 imaginarnih tvrtki Srednje škole Isidora Kršnjavog prezentiralo je svoje proizvode i znanje o poduzetništvu na Sajmu vježbeničkih tvrtki. „Izložbeni prostori organizirani su od strane četvrtih razreda ekonomske škole i na taj način oni predstavljaju svoje djelatnosti s kojima su započeli u prvom mjesecu ove školske godine.” – rekla je jedna od mentorica Vesna Dudjak, koja je zajedno s Danicom Čiček nadgledala rad svojih učenika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ove godine dosta je tvrtki odabralo djelatnosti za proizvodnju prehrambenih proizvoda, na primjer slastica, muffina i smothie.” – dodala je Vesna te istaknula da su učenici bili kreativni pa tako imaju tvrtke koje se bave renoviranjem namještaja, jedan fitness centar zatim turističku agenciju, proizvodnju mirisnih kuglica i mirisnih svijeća.

Sajam je imao i natjecateljsku notu, tako je stručno povjerenstvo obišlo sve prezentacijske štandove i donijelo svoj sud, najbolje su birali Ljiljana Kasapović profesorica ekonomske grupe predmeta i predsjednica povjerenstva, Vedrana Ćosić profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti, Anđelko Puljić profesor ekonomske grupe predmeta, Mirjana Drozd vlasnica cvjećarnice Ciklama u Našicama te Amir Bećiri suvlasnik slastičarnice Express u Našicama. „Same prezentacije vježbeničkih tvrtki odrađene su prije održavanja sajma, a danas se učenici predstavljaju putem izložbenih prostora, odnosno štandova. Povjerenstvo na sajmu ocjenjuje njihovu originalnost, komercijalnu primjenjivost ideje, samo uređenje prodajnog prostora i naravno njihovo poslovno ponašanje te komuniciranje s potencijalnim kupcima odnosno potrošačima.” – rekla je mentorica Vesna.

Tako je u kategoriji „Najbolja prezentacija” pobijedila tvrtka: BUBLINY d.o.o. za proizvodnju i prodaju proizvoda za opuštanje čiji su djelatnici Laura Kalazić, Tamara Čačić i Emanuel Duhaček iz 4.b ekonomske škole. „Smatramo da većina osoba ima naporan dan i želi se odmoriti kad dođe kući, svi prvo započinju s osvježavanjem, pa je naš cilj bio da potencijalni kupci ubace tu kuglicu u kadu, zapale svijeću i opuste se uz ugodan miris.” – rekla je Laura i dodala da su na štandu htjeli upravo stvoriti dojam opuštenosti, pa su istakli plave boje koje povezujemo s vodom.

U kategoriji „Najljepše uređen izložbeni prostor” nagrađena je tvrtka ADRIS CRO d.o.o. turistička agencija čiji su djelatnici Helena Grahovac, Ana Brkić i Ivana Marjančević također iz 4.b razreda. Dok je u nimalo manje važnoj kategoriji „Poslovno ponašanje” nagrađena tvrtka RUBBY d.o.o. za proizvodnju i prodaju bombona čiji su djelatnici Barbara Lamot, Sara Knežević i Marko Ferčec iz 4.a ekonomske škole.

„Danas je vrlo teško opstati na tržištu jer postoji velika konkurencija, naš cilj je proizvoditi bombone po željama naših kupaca.” – rekla je direktorica Barbara te dodala da je kroz ovo naučila kako poslovati, osmišljavati ideje, pružiti pomoć i usmjeriti svoje djelatnike. Ovakav način rada i prezentacijski sajmovi u učenicima pobuđuju želju za radom upravo u usmjerenju kojeg su sami birali, jedna od onih koja je sigurna u svoje buduće radno mjesto je Mia Koljenik. „Lakše ćemo se nakon ovoga moći snaći u stvarnoj firmi, radim u administraciji i sad sam definitivno sigurna da se time želim baviti u životu.” – rekla je Mia.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji