10. Memorijalna utakmica u spomen na dr. Senada Haj Barakata
12/09/2020

Jučer je u Feričancima, na pomoćnom travnjaku NK Fešk-a, održana 10. jubilarna Memorijalna utakmica u spomen na dr. Senada Haj Barakata. Utakmicu je organizirao Zbor nogometnih sudaca Našice, a Memorijal je početnim udarcem otvorio otac pokojnog Senada doktor Abdula Haj Barakat. U ovom dvoboju snage su odmjerili Policijska postaja Našice te Zbor nogometnih sudaca Našice, a ona je završila visokim brojem postignutih zgoditaka – 9:9. Nakon odigrane utakmica nastavljeno je druženje i prisjećanje na lijepe trenutke provedene sa Senadom. Nekoliko rečenica o ovom jubilarnom Memorijalu imali su Senadov brat dr Samir Haj Barakat te njihov otac dr Abdula Haj Barakat.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Mojoj obitelji i meni ova tradicija znači puno jer na ovaj način održavamo sjećanje na mog brata. Nakon deset godina tuga ostaje ista, ali ovim Memorijalom odajemo poštovanje jednom čovjeku koji je, nažalost, prerano otišao, a koji je volio i živio ovaj nogomet. Senad je dugo vremena bio sudac, nogomet mu je “bio u krvi” da tako kažem, a tim sportom se počeo baviti od malih nogu. Godina u kojoj je poginuo bila je godina kada je trebao biti izabran u viši sudački rang. Ovom prilikom bih se zahvalio Zboru sudaca nogometnog središta Našice te Policijskoj postaji Našice na organizaciji ovog susreta pogotovo što je u ovo doba korone malo teže napraviti ovakvu manifestaciju. Ja osobno baš i nemam nekakvog igračkog iskustva, ali to ne znači da ne volim popratiti kakvu dobru utakmicu. I na kraju bih se zahvalio domaćinu NK Fešk-u koji već nekoliko godina ugošćuje ovaj memorijalni turnir i hvala svima od srca.” – izjavio je Samir.

“S jedne strane mi je izuzetno teško, a s druge strane mi je drago vidjeti ovoliki broj njegovih prijatelja jer znam da sjećanje na Senada i dalje živi, sjećanje koje nikada neće nestati. On će uvijek biti s nama, s našom obitelji kao i s velikim brojem prijatelja koji već desetu godinu organiziraju i sudjeluju u ovom turniru.” – rekao je, između ostalog, Abdula Haj Barakat.

[TheChamp-FB-Comments]