15/11/2018

Povodom rođendana i nadolazećeg adventa Bon Appetit od 15.11.2018. do 15.01.2019. uz svako jelo u lokalu slatki desert PALAČINKE NA DAR!

Novo uređeni lokal u kojem konačno možete uživati u vašim omiljenim jelima!

Više možete pogledati na novim stranicama: https://pizzagrillbonappetit.eatbu.hr/

Uz najveću ponudu jela s preko 40 vrsta pizza, jela s roštilja, pohana jela, zapečeni grah s kobasicom, tjestenine, tortilje, kebabi, salate i naše poznate plate uživajte u našem lokalu.

Više o našem cjeniku možete pogledati ovdje:

Dođite kod nas i uvjerite se u našu kvalitetu.

Nalazimo se u ulici Braće Radića 52, a za više informacija ili narudžbe nazovite

NOVO U PONUDI BON APPETIT UZ PREKO 40 VRSTA VAMA VEĆ POZNATIH PIZZA I JELA S ROŠTILJA  U PONUDI JE I NOVA LINIJA PIZZA I DRUGIH JELA OD TJESTENINE,   MEDALJONA ,  DEEP SURF KRUMPIRIĆA…….

 

Naše radno vrijeme:

Ponedjeljak – četvrtak:   od 09.00 do 23.00h 
Petak –  subota:   09.00- 24.00h  
Nedjelja: od 10.00 do 23.00h 

 

Vrhunski okus za istinski užitak

Vaš 

VEZANI TEKSTOVI
15/11/2018

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, Patronažna služba Doma Zdravlja Našice u suradnji sa Udrugom žena Koška, organizirala je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u prostorijama Kino dvorane Koška. Akcija mjerenja bila je vrlo dobro prihvaćena od strane građana te je odaziv bio izuzetno velik.

 

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2018

Poziv na izložbu o krivotvorinama umjetnina

U organizaciji Muzeja policije i Policijske uprave osječko – baranjske dana 20. studenog 2018. godine u 11,00 sati u foajeu HNK Osijek, Županijska ulica 9 će biti svečano otvorena izložba o krivotvorinama umjetnina pod nazivom “Ljepota lažnog sjaja”. Izložba će trajati sve do 30. studenog, a za građane će biti otvorena svakodnevno od 12,00 do 20,00 sati, uz napomenu da je ulaz slobodan.

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2018

Dana 20.11.2018. godine (utorak) održat će se 11. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru.

Program „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ 20.11.2018. Vukovar:

 • 09:45 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
 • 10:15 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
 • 10:45 sati – mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“
 • 13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara – prigodni program “Ovčara – vječna rana”, molitva
 • 14:30 sati – ručak, restoran u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ (vojarna)
 • 15:00 – 17:00 sati – slobodno vrijeme ; obilazak muzeja u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ i muzeja „Vukovarska bolnica 1991.“
 • 17:00 sati – polazak autobusima prema crkvi
 • 17:30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve masovne grobnice Ovčara; crkva Svetog Filipa i Jakova, Vukovar
 • 18:15 sati – polazak kućama

I ove godine Udruga organizira prijevoz, a za sve dodatne informacije i rezervacije molimo Vas da se javite (do popune slobodnih mjesta) na broj 091/7242-7764.

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 27 godina.

VEZANI TEKSTOVI
07/11/2018

VEZANI TEKSTOVI
06/11/2018

Kako smo i najavljivali prije nekoliko dana, od sutra 7.11.2018. započinje dragovoljno i besplatno cijepljenje za sve dobne skupine.

Gripa je akutna zarazna bolest uzrokovana jednim od virusa influence, a pojavljuje se u obliku većih ili manjih epidemija, s izraženim brzim širenjem i visokim pobolom. U kliničkoj su slici izraženi simptomi poput glavobolje, bolova u mišićima i zglobovima (tzv. algični sindrom) te kašalj uz izrazito visoku temperaturu (39 do 40 0C). Bolest obično nastupa naglo. Kašalj često može biti težak i dugotrajan, dok se drugi simptomi obično povlače kroz 2 do 7 dana. Moguć je razvoj komplikacija, osobito u starijih osoba te osoba iscrpljenih drugim bolestima (kronični bolesnici). Najbolji način za prevenciju gripe je cijepljenje.

U Europi se, kao što je i uobičajeno za ovo doba godine, bilježi niska aktivnost virusa gripe odnosno detektirani su pojedinačni slučajevi laboratorijski potvrđene gripe u osoba koje su zatražile liječničku pomoć zbog respiratornih simptoma. Idealno je cijepiti se prije početka sezone gripe, iako i oni koji se ne stignu cijepiti prije početka sezone gripe mogu imati korist od cijepljenja ako se cijepe kad gripa već bude prisutna u Hrvatskoj.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je za ovu sezonu osigurao 320 000 doza trovalentnog sezonskog cjepiva protiv gripe. Količina cjepiva je procijenjena na temelju odaziva na cijepljenje u prethodnoj sezoni (2017./2018.). Ovosezonsko trovalentno cjepivo koje je osigurano za cijepljenje rizičnih skupina u skladu je s preporukama Svjetske  zdravstvene organizacije i EU-a za sezonu 2018./2019. odnosno sadrži dva podtipa virusa gripe A i jedan tip virusa gripe B. Naime, djelatne tvari cjepiva su površinski antigeni virusa gripe sljedećih sojeva:

 • A/Michigan/45/2015 (H1N1)pdm09-sličan soj
 • A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2)-sličan soj
 • B/Colorado/06/2017-sličan soj (B/Victoria/2/87 linija).

Kategorije za koje preporučujemo cijepljenje protiv gripe su:

 • osobe životne dobi 65 godina i starije
 • štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu)
 • pacijenti s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, uključujući i djecu, a posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i kongenitalnim manama
 • odrasli i djeca s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), kroničnim bolestima bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjem imunog sustava (uključujući HIV infekciju)
 • djeca i adolescenti (6 mj. do 18. god.) na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (radi izbjegavanja nastanka Reye sindroma uz influencu).
 • u slučaju da se neka od osoba za koje je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (kontraindikacija), umjesto nje se pod istim uvjetima trebaju cijepiti osobe iz njene bliske okoline, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu), osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.
 • djelatnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika,
 • zdravstveni djelatnici
 • trudnice.

Kategorije za koje je cijepljenje protiv gripe besplatno prema odluci HZZO-a:

 • osigurane osobe starije od 65 godina
 • kronični bolesnici (srčani, plućni, bubrežni, dijabetičari i transplantirani)
 • zdravstveni radnici

Građani se kao i ranijih godina mogu cijepiti kod izabranog liječnika i u pripadajućem zavodu za javno zdravstvo.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo se cijepljenje protiv gripe provodi od 9:00 do 15:30 svakim radnim danom.

Trajne kontraindikacije za cijepljenje su teška alergija na bjelančevine jaja i pileće bjelančevine, alergija na neki sastojak cjepiva i teška nuspojava nakon ranije primjene cjepiva protiv gripe. Privremena kontraindikacija za cijepljenje je akutna febrilna bolest.

Djelotvornost cjepiva protiv gripe je različita od sezone do sezone, a ovisi, između ostaloga, o tome u kojoj mjeri se cirkulirajući sojevi virusa poklapaju s cijepnim sojevima, o dobi i zdravstvenom stanju cijepljene osobe i o tome je li osoba cijepljena prethodnih godina. U sezonama kada se sojevi dobro podudaraju, djelotvornost cjepiva se kod zdravih odraslih kreće oko 70 %, a kod starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima djelotvornost je u pravilu niža, a u nekim sezonama može biti vrlo niska poput 20 % – 30 %. Međutim, kod osoba kojima je gripa ozbiljna prijetnja zdravlju, čak i smanjenje rizika od gripe cijepljenjem za 20 % je bolje nego ostaviti te osobe nezaštićene.

Najčešće nuspojave cijepljenja su blage i spontano prolaze u roku od dan – dva (oteklina i crvenilo na mjestu primjene, povišena tjelesna temperatura, bolovi u mišićima, glavobolja).

VEZANI TEKSTOVI
03/11/2018

U srijedu, 7. studenoga počinje cijepljenje protiv gripe. Gripa je akutna zarazna bolest uzrokovana jednim od virusa influence, a pojavljuje se u obliku većih ili manjih epidemija, s izraženim brzim širenjem i visokim pobolom. U kliničkoj su slici izraženi simptomi poput glavobolje, bolova u mišićima i zglobovima (tzv. algični sindrom) te kašalj uz izrazito visoku temperaturu (39 do 40 0C). Bolest obično nastupa naglo. Kašalj često može biti težak i dugotrajan, dok se drugi simptomi obično povlače kroz 2 do 7 dana. Moguć je razvoj komplikacija, osobito u starijih osoba te osoba iscrpljenih drugim bolestima (kronični bolesnici). Najbolji način za prevenciju gripe je cijepljenje.

U Europi se, kao što je i uobičajeno za ovo doba godine, bilježi niska aktivnost virusa gripe odnosno detektirani su pojedinačni slučajevi laboratorijski potvrđene gripe u osoba koje su zatražile liječničku pomoć zbog respiratornih simptoma.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je za ovu sezonu osigurao 320 000 doza trovalentnog sezonskog cjepiva protiv gripe. Količina cjepiva je procijenjena na temelju odaziva na cijepljenje u prethodnoj sezoni (2017./2018.). Ovosezonsko trovalentno cjepivo koje je osigurano za cijepljenje rizičnih skupina u skladu je s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i EU-a za sezonu 2018./2019. odnosno sadrži dva podtipa virusa gripe A i jedan tip virusa gripe B. Naime, djelatne tvari cjepiva su površinski antigeni virusa gripe sljedećih sojeva:

 • A/Michigan/45/2015 (H1N1)pdm09-sličan soj
 • A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2)-sličan soj
 • B/Colorado/06/2017-sličan soj (B/Victoria/2/87 linija)

 

Kategorije za koje preporučujemo cijepljenje protiv gripe su:

 • osobe životne dobi 65 godina i starije
 • štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu)
 • pacijenti s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, uključujući i djecu, a posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i kongenitalnim manama
 • odrasli i djeca s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), kroničnim bolestima bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjem imunog sustava (uključujući HIV infekciju)
 • djeca i adolescenti (6 mj. do 18. god.) na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (radi izbjegavanja nastanka Reye sindroma uz influencu).
 • u slučaju da se neka od osoba za koje je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (kontraindikacija), umjesto nje se pod istim uvjetima trebaju cijepiti osobe iz njene bliske okoline, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu), osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.
 • djelatnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika,
 • zdravstveni djelatnici
 • trudnice.

 

Kategorije za koje je cijepljenje protiv gripe besplatno prema odluci HZZO-a:

 • osigurane osobe starije od 65 godina
 • kronični bolesnici (srčani, plućni, bubrežni, dijabetičari i transplantirani)
 • zdravstveni radnici

Građani se kao i ranijih godina mogu cijepiti kod izabranog liječnika i u pripadajućem zavodu za javno zdravstvo.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo se cijepljenje protiv gripe provodi od 9:00 do 15:30 svakim radnim danom.

Trajne kontraindikacije za cijepljenje su teška alergija na bjelančevine jaja i pileće bjelančevine, alergija na neki sastojak cjepiva i teška nuspojava nakon ranije primjene cjepiva protiv gripe. Privremena kontraindikacija za cijepljenje je akutna febrilna bolest.

Djelotvornost cjepiva protiv gripe je različita od sezone do sezone, a ovisi, između ostaloga, o tome u kojoj mjeri se cirkulirajući sojevi virusa poklapaju s cijepnim sojevima, o dobi i zdravstvenom stanju cijepljene osobe i o tome je li osoba cijepljena prethodnih godina. U sezonama kada se sojevi dobro podudaraju, djelotvornost cjepiva se kod zdravih odraslih kreće oko 70 %, a kod starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima djelotvornost je u pravilu niža, a u nekim sezonama može biti vrlo niska poput 20 % – 30 %. Međutim, kod osoba kojima je gripa ozbiljna prijetnja zdravlju, čak i smanjenje rizika od gripe cijepljenjem za 20 % je bolje nego ostaviti te osobe nezaštićene.

Najčešće nuspojave cijepljenja su blage i spontano prolaze u roku od dan – dva (oteklina i crvenilo na mjestu primjene, povišena tjelesna temperatura, bolovi u mišićima, glavobolja).

VEZANI TEKSTOVI
02/11/2018

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Počeci habsburške Valpovštine autora magistra povijesti Mihaela Sučića 3. studenog (subota) s početkom u 19:00 sati u Dvorcu Mailath, Donji Miholjac u organizaciji Povijesne udruge Mailath. Knjigu o svakodnevnici, odnosu ljudi i okoliša, kulturnoj i političkoj povijesti slavonske Podravine, odnosno Valpovštine i Miholjštine tijekom 17. i 18. stoljeća predstavit će doktor znanosti Dinko Župan (Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje), Ivan Tonković (Ogranak Matice hrvatske u Valpovu), Mirjam Ćosić (Povijesna udruga Mailath, Donji Miholjac) i autor knjige.

VEZANI TEKSTOVI
27/10/2018

Sutra, 28. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag i počinje zimsko računanje vremena. Zimsko računanje trajat će do 31. ožujka 2019. godine. Još se ne zna hoće li ovo biti zadnje pomicanje sata pošto je Europska komisija nedavno predložila da svaka zemlja za sebe odluči koje će vrijeme odabrati

VEZANI TEKSTOVI
26/10/2018

U nedjelju, 28. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem za jedan sat unatrag.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama temeljem članka 102 st. 1. i 2. kažnjivo po čl. 102. st. 3. propisuje da u razdoblju zimskog računanja vremena vozači na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svijetla.

Isto tako podsjećamo vozače mopeda i motocikala da za vrijeme vožnje moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Ovim putem apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena kratka ili dnevna svijetla kako bi bili što uočljiviji ostalim sudionicima u prometu, a isto tako i izbjegli sankcioniranje ove vrste prekršaja.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print