26/11/2019

U dvorištu Dječjeg vrtića Zvončić Našice niknula su nova stabla. Naime, radi se o 16 različitih vrsta grmova, lišćara i četinara. Nalaze se tu mnoge domaće vrste, poput hrasta, javora, jorgovana i magnolije, ali tu su i neke vrlo rijetke sorte, poput kuglaste tuje, kalikarpa i slično. Ravnateljica vrtića, Snježana Kanđera, naglasila je kako treba brinuti o ljepoti vrtićkog dvorišta, s obzirom na to da se nalazi u blizini perivoja grofa Pejačević.

„Ovdje smo imali velika stabla lipe i, s obzirom da su zauzimala puno mjesta i struja je prolazila kroz krošnje, donesena je odluka da se ona i zbog toga i zbog starosti moraju ukloniti. Nismo dugo čekali, pozvali smo u pomoć struku kako bismo podigli novi nasad. Djeca trebaju prirodan hlad i jedno sigurno okruženje, pa stoga površina dvorišta vrtića treba biti oku ugodna i edukativna. Vrlo sam zadovoljna što se ovi poslovi tako lijepo odvijaju, a kroz neko vrijeme imat ćemo nasad oku ugodan, a za djecu siguran i edukativan.” – izjavila je ravnateljica, Snježana Kanđera.

Dodaje još da ju raduje suradnja sa Rudolfom Fudererom, vlasnikom rasadnika ukrasnog bilja u Valpovu, koji i dalje pristaje na svaku suradnju sa našičkim vrtićem.

„Cilj ovoga je da uljepšamo prostor oko vrtića, a da djeca s vremenom nauče sadnice, od domaćih sorti, poput hrasta, pa do onih koje su kod nas vrlo rijetke. Svako stablo imat će latinski i hrvatski naziv, a vjerujem da će u edukaciji djece uvelike sudjelovati i odgajateljice vrtića.” – rekao je vanjski suradnik vrtića, Rudolf Fuderer.

VEZANI TEKSTOVI
17/11/2019

U Tjednu bajki u OŠ kralja Tomislava, te povodom Mjeseca hrvatske knjige, članovi Novinarske skupine posjetili su najmlađe sugrađane u njihovom vrtiću. Mališani su ih lijepo dočekali, a u ime novinara pozdravili su ih David Tarandžić i Luka Djedović iz 6.b razreda koji su započeli razgovor o tome čega se djeca obično boje, te tko ili što im pomaže da lakše zaspe.

Djeci se od pripremljenog programa školaraca jako svidjela i hrvatska bajka „Kraljeva kći” koju im je pročitala Nikolina Prošić, a učenice Tena Ferčec, Petra Tomljanović i Rebeka Szabo podijelili su im pjesme i molitvice za ljepše snove, koje su oni ilustrirali. Slijedio je nastup Sare Slivka i Kiare Kojić koje su uz pomoć Lorene Lacko djeci izvele Rodarijev igrokaz Iskrivljena priča. Ovaj posjet ipak nije mogao proći bez igre. Kiara Kojić i Ema Korbar predstavile su djeci igru oponašanja u kojoj su svi rado sudjelovali sa zadatkom glume ili oponašanja životinje i predmeta, a onda su svi zaplesali uz ritmove pjesme Bubamarac.

“Naši su nas domaćini počastili slatkišima, grickalicama i sokom, a ovo prekrasno druženje koje je oplemenilo i male i velike još se kratko nastavilo uz ples i igru. Rado smo se prisjetili vrtićkih dana, smijeha i bezbrižnosti,” – rekli su učenici.

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
16/11/2019

I ove je godine u Dječjem vrtiću Zvončić upriličila humanitarna aktivnost pod nazivom „Dobro je činiti dobro”, a sve prikupljeno namijenjeno je Caritasu našičke župe sv. Antuna Padovanskog. U akciju su se uključili roditelji i radnici vrtića koji uvijek svojim donacijama nastoje pomoći potrebitima.

„Ovo je naša uistinu tradicionalna aktivnost, gdje već desetak godina prikupljamo donacije od naših zaposlenika, roditelja i svih ljudi dobre volje, povodom Božića i Uskrsa. S Caritasom imamo jako lijepu suradnju, a veseli me i što svake godine naši roditelji pokažu uistinu veliko i nesebično srce, te veliko htjenje i želju za pomoći drugima.” – rekla je Snježana Kanđera, ravnateljica vrtića, te napomenula da osjeća neodoljivu potrebu da im se zahvali od sveg srca.

Potrebe za korisnike Caritasa su uvijek velike, no ovoga puta naglasak je bio na proizvodima za bebe, hrani, te odjeći, kao i svemu za manju djecu, uz to prikupljali su se i prehrambeni artikli. Vrtić je svojom odlukom odlučio prikupiti i dobro očuvane te nove dječje igračke. Donacije su pristizale od 11. do 15. studenog, a zadnjeg dana zajedno sa odgajateljicama djeca su sudjelovala u pakiranju. „Djeca to osjete srcem, ne samo razumom. Preponosni su kad zajedno sa svojim roditeljima donose nešto što će pomoći drugima.” – dodala je ravnateljica. Bogatu donaciju preuzela je osobno volonterka Cartitasa Anica Gorera.

VEZANI TEKSTOVI
15/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
13/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
12/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
25/10/2019

Nakon jučerašnjeg ekološkog osvještavanja djece sadnjom novih stabala, u Dječjem vrtiću Zvončić danas su održane radionice povodom jesenskih svečanosti. Svaka od skupina imala je vlastitu temu radionice, od kreativne radionice s prirodnim materijalima, izrade lutaka, runjenja kukuruza, pa sve do zajedničke pjesme, djeca su uživala punim plućima uz jesensko ozračje.

Vrtićanci su imali mogućnost posjećivati ostale radionice, pa čak i sudjelovati u radu. Uz materijale za radionice, djeci su bile poslužene kokice i voće u kojima su uživali uz aktivan i kreativan rad. Ravnateljica Snježana Kanđera je istaknula kako je cilj jesenske svečanosti stvaranje zajedništva i međusobne suradnje među djecom.

„Jesenska svečanost je poseban tradicionalan dan u našem vrtiću koji svake godine ima nove forme i oblike provođenja. Zapravo je cilj ovoga stvoriti zajedničke trenutke djetinjstva koji će se pamtiti. Uz kokice, voće i različite radionice, današnji dan bio je prepun događanja i radosti za djecu vrtića.” – rekla je ravnateljica Snježana Kanđera, dodavši da će idući tjedan jesensku svečanost obilježiti i u područnim vrtićima u Donjoj Motičini i Podgoraču.

 

VEZANI TEKSTOVI
24/10/2019

Danas se u Dječjem vrtiću Zvončić provodi edukativna aktivnost „Zasadi drvo, ne budi panj”, čiji je cilj uređivanje dvorišta vrtića, ali i educiranje djece o čuvanju i poštivanju prirode. Vrtiću je donirano nekoliko stabala i ukrasnih grmova, a ravnateljica Snježana Kanđera istaknula je da se radi na podizanju novog nasada stabala i ukrasnog grmlja, kako bi djeca u vrtiću imala siguran boravak te kako bi naučila nešto o novim vrstama biljaka.

“Ova aktivnost u skladu je s našim promišljanjima i djelovanjima, jer mi naše polaznike od dolaska u vrtić navikavamo na ekološko ponašanje i čuvanje prirode te kako živjeti u skladu s prirodom koja nas okružuje. Naša djeca navikla su čuvati prirodu i svoje prirodno okruženje, a te vještine i iskustva prenose svojim obiteljima, tako da su nam i roditelji vrijedni suradnici u ovakvim aktivnostima.” – rekla je ravnateljica Snježana Kanđera.

U edukativnoj aktivnosti sudjelovali su i vanjski suradnici vrtića, a jedan od njih je Rudolf Fuderer, vlasnik rasadnika ukrasnog bilja u Valpovu. Rudolf se raduje suradnji sa Dječjim vrtićem Zvončić, a navodi da i ostalim vrtićima, školama i udrugama rasadnik Fuderer donira biljke povodom ovakvih akcija.

“Ovim poslom obitelj i ja bavimo se već gotovo pedeset godina. Moj otac se prvi počeo baviti proizvodnjom ukrasnog bilja, ja sam nastavio njegovim koracima, a moja kći također će nas slijediti. Povodom ove akcije obišli smo mnoge vrtiće i škole, a iznimno nam je drago što smo pozvani sudjelovati i u uređenju dvorišta Dječjeg vrtića Zvončić doniranjem novih vrsta biljaka .” – izjavio je Rudolf Fuderer.

Drugi vanjski suradnik Dječjeg vrtića Zvončić je Zlatko Katruša, roditelj polaznika i šumar po struci. Njemu ovo nije prvi put da surađuje s vrtićem Zvončić, a na svaki poziv se dobrodušno odaziva.

“Na poziv ravnateljice i teta iz grupa odazvao sam se da posadimo neke biljke sa djecom. U dogovoru s ravnateljicom, vrtiću sam poklonio sadnice magnolije i jedne vrste jabuke koja ima zanimljive i dekorativne plodove. Te sadnice nisu naše domaće vrste, ali su zanimljive za hortikulturu.” – između ostalog je izjavio Zlatko Katruša.

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print