19/10/2020

Na terenima TK Đurđenovac odigrana je završnica Turnira slučajnih parova koji istoimeni klub inače organizira povodom Međunarodnog praznika rada, ali zbog situacije s koronavirusom on je bio odgođen za 18. listopad. Specifičnost ovog turnira je u tome da se igrači podijele u dvije skupine. U jednu kvalitetniji, u drugu manje kvalitetni igrači, a nakon toga se ždrijebom određuju parovi koji igraju skupa. Medalje najuspješnijim igračima uručio je predsjednik kluba Robert Ostrun te se osvrnuo na ovaj, već 10. po redu, tradicionalni turnir.

“Danas smo odigrali odgođeni teniski turnir slučajnih parova TK Đurđenovac koji se tradicionalno održavao 1. svibnja, ali, zbog svima nam poznate situacije, pomjerili smo ga na 18. listopad i u njemu se natjecalo 10 parova. Turnir je počeo već u 10 sati te uz cjelodnevno druženje on je završio u 19 sati. Prvo mjesto osvojili su Jonathan Kubena i Denis Salaj, drugo Igor Androš i Marin Bošnjaković dok su brončani bili Matija Bilić i Marin Milovac. Turnir je popratio veliki broj gledatelja koji su se, naravno, pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera te bismo s ovim zatvorili službenu 2020. sezonu. Za iduću godinu plan je da se ovaj turnir održi za Dan državnosti pošto se radi o neradnom danu.” – izjavio je predsjednik kluba Ostrun.

“Bio je veliki pritisak na mene i Jonathana, ali uz smirenu glavu uspjeli smo pobijediti jako dobrog protivnika.” – izjavio je Denis, a Jonathan se nadovezao s nekoliko riječi o samom turniru kao i o završnom meču. “Ovaj turnir slučajnih parova je, možda, zanimljiviji od ostalih naših turnira jer se kroz jedan dan zabavljamo i družimo. Svi parovi su podjednake jakosti i svatko može doći do finala.”

 

12/10/2020

Ovog je vikenda, na terenima TK Đurđenovac, odigrana završnica prvenstva kluba za 2020. godinu u tri kategorije – veterani rekreativci, veterani te seniori. U ovogodišnjem izdanju prvenstva koje se održalo već desetu godinu za redom sudjelovao je, do sada, najveći broj igrača, a nakon igranja po skupinama i mečevima na ispadanje, jučer smo konačno dobili slavodobitnike. Kod veterana rekreativaca najbolji je bio Oliver Abičić, drugo mjesto osvojio je Nik Kolđeraj, a treće Bruno Malenica. Najbolji veteran je Andrea Trošelj zatim Ivica Kovačević dok je Vanja Bonić osvojio broncu. Jonathan Kubena ove sezone je najbolji senior, Darijan Štebih je drugi, a Matko Kremer je zasjeo na treće mjesto. Nakon završetka turnira razmijenili smo i nekoliko riječi s predsjednikom TK Đurđenovac Robertom Ostrunom.

“Danas su odigrana finala klupskog prvenstva Teniskog kluba Đurđenovac u tri kategorije – veterani rekreativci, veterani i seniori. U neizvjesnim mečevima od 15. kolovoza do danas, 11. 10., ovo prvenstvo je bilo dinamično, zabavno i napeto pošto je veliki broj susreta riješen u tie-breaku, a to je dalo dodatnu draž susretima.” – izjavio je, između ostalog, predsjednik Ostrun.

Po završetku finalnih mečeva za sve sudionike ovogodišnjeg prvenstva kluba priređen je domjenak, a najboljim tenisačima u svim konkurencijama nagrade je predao predsjednik kluba, Robert Ostrun, dr. Dragica Pavlić, zamjenica općinskog načelnika Općine Đurđenovac te Drago Pavlić, bivši predsjednik TK Đurđenovac. Valja napomenuti da je cijeli turnir odigran prema strogim epidemiološkim mjerama.

 

06/10/2020

Ovaj vikend na teniskim terenima održan je završni Masters najboljih 8 djevojčica i 8 dječaka Dječje teniske lige za djecu 2006. godište i mlađe. Kako navode iz Teniskog kluba Našice, prvi puta organizirana Dječja teniska liga na kojoj je nastupilo 42 djece, pokazala se kao sjajan projekt. Od početka lige, ukupno se odigralo 242 meča u regularnom dijelu i još 32 meča na Mastersu.

Kod djevojčica na Masters su ušle Jakovljević Petra, Ćatić Lejla, Smolčić Paula, Stošić Petra, Wolf Sara, Papučić Nina, Vučemilović Marija, Kanđera Dina. Kod dječaka su se plasirali Grotić Rafael, Bilić Matija, Košturjak Šimun, Puhanić Jura, Papučić Ivor, Knežević Matej, Delbijanko Ivica, Bošnjaković Maro. Kod djevojčica prvo mjesto je osvojila Petra Jakovljević, drugo mjesto Lejla Ćatić, a treće mjesto Dina Kanđera. Kod dječaka, prvi je bio Rafael Grotić, drugi Matija Bilić, a treće mjesto je osvojio Šimun Košturjak.

06/10/2020

U subotu je na terenima teniskog kluba Fešk odigrana završnica sada već tradicionalnog turnira „Fešk Open”-a. Na turniru je sudjelovalo 16 igrača koji dolaze iz teniskih klubova Našice, Đurđenovac, Orahovica i Feška. Do same završnice dolazi četvorka koja je ipak najviše pokazala tijekom cijelog turnira.

U borbi za prvo mjesto sastali su se Mario Šafer te Josip Valenčak. Valenčak je do samog finala izgubio samo 4 gema te bio prvi favorit za pobjedu na turniru. Pri vodstvu od 4:2, Valenčak se ozljeđuje te nažalost predaje meč, te tako novi pobjednik Fešk Opena postaje Mario Šafer. U borbi za treće mjesto sastali su se Nikola Kruljac i Dino Zavada. U napetom i neizvjesnom meču, Kruljac odnosi pobjedu od 2:1 u setovima. Pehare je najboljima je uručio predstavnik teniskog kluba Fešk, Igor Androš.

22/09/2020

Ovaj vikend bio je aktivan za članove Teniskog kluba Našice. Ovog vikenda završena je “Promoprint ljetna liga TK Našice”. U kategoriji do 40 godina, Dino Zavada u finalu je svladao Igora Androša i time osvojio prvo mjesto. Treće mjesto je osvojio Nikola Kruljac. U kategoriji preko 40 godina prvo mjesto osvojio je Predrag Cili koji je u finalu svladao Ivicu Kovačevića, a treće mjesto je osvojio Vanja Bonić.

U Donjem Miholjcu održan je završni regionalni Masters za najboljih 16 dječaka i djevojčica Slavonije i Baranje do 10 g. Rafael Grotić osvojio je 1. mjesto, a Paula Smolčić 4. mjesto u srebrnoj skupini. I Rafaelu i Pauli za jedno je mjesto promaknuo Državni masters na kojeg idu najbolja 4 dječaka i 4 djevojčice iz regije Slavonije i Baranje. S obzirom na to da i sljedeće godine imaju pravo nastupa u ovoj kategoriji bit će prilike za to i dogodine, navode iz TK Našice.

08/07/2020

Teniski klub Našice od ove godine je pokrenuo dječju ljetnu ligu za djecu do 14 godina u kojoj sudjeluje 39 djece iz Našica i Feričanaca. Prvi meč kojim je započela liga odigran je u šestom mjesecu, a prvi dio lige igrat će se do 3.9. 2020. godine, kada će prvih 8 djevojčica i 8 dječaka s tablice igrati masters te će se tako dobiti pobjednica i pobjednik dječje lige TK Našice. Unazad punih mjesec dana otkad je započela liga, odigrano je 62 meča, što u prosjeku daje 2 odigrana meča po danu.

10/09/2019

Ovog je vikenda, na terenima TK Đurđenovac, odigrana završnica prvenstva kluba za 2019. godinu u tri kategorije. U ovogodišnjem izdanju prvenstva sudjelovala su 32 igrača, a nakon igranja po skupinama i mečevima na ispadanje, u nedjelju smo konačno dobili slavodobitnike. U 3. kategoriji, igrača starijih veterana i igrača rekreativaca, u meču za treće mjesto Nik Kolgjeraj je pobijedio Luku Fridla rezultatom 9-5, dok je u finalnom meču Oliver Abičić nadvisio svog velikog prijatelja i sportskog rivala Antu Domnjaka rezultatom 9-7.

U kategoriji veterana iznad 40 godina, u neizvjesnom i uzbudljivom finalu, Kovačević Ivica je pobijedio Vanju Bonića 6-3 7-6, te mu tako uzvratio za poraz u grupnom dijelu natjecanja. Meč za treće mjesto nije odigran jer je Ivica Fridl zbog povrede predao meč Zlatku Špoljariću.U najjačoj konkurenciji, seniora do 40 godina, u finalnom meču je naš novi član Marko Ćatić izborio naslov najboljeg tenisača kluba pobjedom protiv Jonatana Kubene rezultatom 6-2 6-3.

Meč za treće mjesto između Juraja Špehara i Dina Zavade dogovorom igrača odigrat će se naknadno. Po završetku finalnih mečeva za sve sudionike ovogodišnjeg prvenstva kluba priređen je domjenak, a najboljim tenisačima u svim konkurencijama nagrade je predao predsjednik kluba, gospodin Drago Pavlić. Iduće godine nadamo se još masovnijem odazivu igrača,a dotad neka najbolji trojac Ćatić, Kovačević, Abičić zasluženo nose titulu najboljih tenisača TK Đurđenovac.

02/09/2019

Ovaj je vikend u Donjem Miholjcu održan završni Masters turnir najboljih 16 djevojčica i dječaka Slavonije i Baranje do 10 godina. Sudjelovalo je naših 5 predstavnika. U kategoriji dječaka, 3. mjesto u srebrnoj skupini osvojio je Rafael Grotić, a 4. mjesto u srebrnoj skupini Matija Bilić. Kod djevojčica 4. mjesto u srebrnoj skupini osvojila je Marija Vučemilović. Petra Stošić je bila prva u brončanoj skupini, dok je Lejla Ćatić bila treća u istoj skupini.

16/04/2019

Uspješan nastup tenisačica TK Đurđenovac

Na regionalnom prvenstvu Slavonije i baranje, održanom ovog vikenda na terenima TK Đakovo, u konkurenciji parova do 14 godina, mlada tenisačica Andrea Trošelj je u paru sa Larom Dominić osvojila drugo mjesto. U finalnom meču su poražene od prvih nositeljica Petre Olij i Korine Rosso. U pojedinačnoj konkurenciji, Andrea je zaustavljena u četvrtfinalu od druge nositeljice Korine Rosso.

22/10/2018

Održan teniski turnir „Đurdan Open 2018.”

Na terenima Tk Đurđenovac odigrana je završnica popularnog prvenstva kluba u konkurenciji parova, tradicionalnog Đurdan Opena. U meču za treće mjesto, nakon izjednačene i neizvjesne borbe, par Kovačević Ivica, Kubena Jonathan bio je bolji od para Kremer Matko, Špehar Juraj rezultatom 7-6 6-4. U velikom finalu, u kojem su se “sukobila” dva para iz Tenis kluba Našice, par Valenčak Josip, Peršić Danijel zasluženo je osvojio naslov najboljeg para.

U finalu su bili bolji od para koji su činili Zavada Dino i Javorček Marko, a rezultat je bio 6-3 6-1. Najbolji tenisač s našeg područja Josip Valenčak, uz veliku pomoć Danijela Peršića, još jednom je pokazao svoj repertoar razornih udaraca za koje protivnici nisu imali odgovor. Na prigodnoj svečanosti, uz ručak koji je bio organiziran za sve sudionike ovogodišnjeg prvenstva i brojne goste, pehare najboljim parovima uručio je predsjednik Tk Đurđenovac Drago Pavlić. Tenisaču Tk Đurđenovac, gospodinu Niku Kolgjeraju, odlukom komisije za natjecanje, dodijeljena je nagrada za fair play 2018. godine. Nik je nagradu zaslužio svojim trudom, zalaganjem i poštenim pristupom igri i protivniku. Inače, na ovogodišnjem prvenstvu nastupilo je 19 parova iz Đurđenovca, Našica i Feričanaca, a svakako moramo spomenuti da su svojim nastupom turnir uljepšale gospođa Maja Lelić i gospođice Iva Ostrun i Andrea Trošelj.