10/09/2019

Ovog je vikenda, na terenima TK Đurđenovac, odigrana završnica prvenstva kluba za 2019. godinu u tri kategorije. U ovogodišnjem izdanju prvenstva sudjelovala su 32 igrača, a nakon igranja po skupinama i mečevima na ispadanje, u nedjelju smo konačno dobili slavodobitnike. U 3. kategoriji, igrača starijih veterana i igrača rekreativaca, u meču za treće mjesto Nik Kolgjeraj je pobijedio Luku Fridla rezultatom 9-5, dok je u finalnom meču Oliver Abičić nadvisio svog velikog prijatelja i sportskog rivala Antu Domnjaka rezultatom 9-7.

U kategoriji veterana iznad 40 godina, u neizvjesnom i uzbudljivom finalu, Kovačević Ivica je pobijedio Vanju Bonića 6-3 7-6, te mu tako uzvratio za poraz u grupnom dijelu natjecanja. Meč za treće mjesto nije odigran jer je Ivica Fridl zbog povrede predao meč Zlatku Špoljariću.U najjačoj konkurenciji, seniora do 40 godina, u finalnom meču je naš novi član Marko Ćatić izborio naslov najboljeg tenisača kluba pobjedom protiv Jonatana Kubene rezultatom 6-2 6-3.

Meč za treće mjesto između Juraja Špehara i Dina Zavade dogovorom igrača odigrat će se naknadno. Po završetku finalnih mečeva za sve sudionike ovogodišnjeg prvenstva kluba priređen je domjenak, a najboljim tenisačima u svim konkurencijama nagrade je predao predsjednik kluba, gospodin Drago Pavlić. Iduće godine nadamo se još masovnijem odazivu igrača,a dotad neka najbolji trojac Ćatić, Kovačević, Abičić zasluženo nose titulu najboljih tenisača TK Đurđenovac.

02/09/2019

Ovaj je vikend u Donjem Miholjcu održan završni Masters turnir najboljih 16 djevojčica i dječaka Slavonije i Baranje do 10 godina. Sudjelovalo je naših 5 predstavnika. U kategoriji dječaka, 3. mjesto u srebrnoj skupini osvojio je Rafael Grotić, a 4. mjesto u srebrnoj skupini Matija Bilić. Kod djevojčica 4. mjesto u srebrnoj skupini osvojila je Marija Vučemilović. Petra Stošić je bila prva u brončanoj skupini, dok je Lejla Ćatić bila treća u istoj skupini.

16/04/2019

Uspješan nastup tenisačica TK Đurđenovac

Na regionalnom prvenstvu Slavonije i baranje, održanom ovog vikenda na terenima TK Đakovo, u konkurenciji parova do 14 godina, mlada tenisačica Andrea Trošelj je u paru sa Larom Dominić osvojila drugo mjesto. U finalnom meču su poražene od prvih nositeljica Petre Olij i Korine Rosso. U pojedinačnoj konkurenciji, Andrea je zaustavljena u četvrtfinalu od druge nositeljice Korine Rosso.

22/10/2018

Održan teniski turnir „Đurdan Open 2018.”

Na terenima Tk Đurđenovac odigrana je završnica popularnog prvenstva kluba u konkurenciji parova, tradicionalnog Đurdan Opena. U meču za treće mjesto, nakon izjednačene i neizvjesne borbe, par Kovačević Ivica, Kubena Jonathan bio je bolji od para Kremer Matko, Špehar Juraj rezultatom 7-6 6-4. U velikom finalu, u kojem su se “sukobila” dva para iz Tenis kluba Našice, par Valenčak Josip, Peršić Danijel zasluženo je osvojio naslov najboljeg para.

U finalu su bili bolji od para koji su činili Zavada Dino i Javorček Marko, a rezultat je bio 6-3 6-1. Najbolji tenisač s našeg područja Josip Valenčak, uz veliku pomoć Danijela Peršića, još jednom je pokazao svoj repertoar razornih udaraca za koje protivnici nisu imali odgovor. Na prigodnoj svečanosti, uz ručak koji je bio organiziran za sve sudionike ovogodišnjeg prvenstva i brojne goste, pehare najboljim parovima uručio je predsjednik Tk Đurđenovac Drago Pavlić. Tenisaču Tk Đurđenovac, gospodinu Niku Kolgjeraju, odlukom komisije za natjecanje, dodijeljena je nagrada za fair play 2018. godine. Nik je nagradu zaslužio svojim trudom, zalaganjem i poštenim pristupom igri i protivniku. Inače, na ovogodišnjem prvenstvu nastupilo je 19 parova iz Đurđenovca, Našica i Feričanaca, a svakako moramo spomenuti da su svojim nastupom turnir uljepšale gospođa Maja Lelić i gospođice Iva Ostrun i Andrea Trošelj.

 

20/10/2018

Najava završnice teniskog turnira "Đurdan Open"

U nedjelju, 21. 10. na terenima TK Đurđenovac igra se završnica tradicionalnog prvenstva u parovima, popularni Đurdan Open.  (više…)

24/09/2018

Prošli četvrtak su odigrani završni susreti „Promoprint ljetne teniske lige“ na terenima Tenis kluba Našice. Sudjelovalo je četrdesetak tenisačica i tenisača koji su bili podijeljeni u dvije dobne skupine – skupina preko 40 godina i skupina do 40 godina. U starijoj dobnoj skupini pobijedio je Mato Zubak koji je u finalu savladao Ivicu Kovačevića rezultatom 2:0 (6:1, 6:2). Treće mjesto je osvojio Dražen Kiseljak pobijedivši Branimira Turkovića isto s rezultatom od 2:0 (6:4, 6:4).

U kategoriji do 40 godina najuspješniji je bio Jonathan Kubena koji je u finalu pobijedio Marka Čatića s rezultatom od 2:0 u setovima (6:2, 6:4). Dino Zavada je osvojio treće mjesto savladavši Slaven Zubaka s 2:1 (7:5, 2:6, 7:6). Pehare i prigodne nagrade najuspješnijim tenisačima uručili su predsjednik TK Našice Matija Brkić i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

03/09/2018

U nedjelju, 02. 09., na terenima Tenis kluba Đurđenovac održana je završnica prvenstva kluba u tri konkurencije igrača za 2018. godinu. Ove godine su se za prestižno mjesto najboljeg igrača kluba borila 24 igrača i jedna igračica, najmlađa tenisačica kluba Andrea Trošelj.

Nakon dva mjeseca igranja po skupinama i eliminacijskih mečeva doznali smo pobjednike u sve tri kategorije. U kategoriji starijih veterana i igrača rekreativaca, prvo mjesto je osvojio David Pavlić koji je u finalnom meču pobijedio Abičić Olivera sa rezultatom 7-5 6-4, dok je u meču za treće mjesto Domnjak Ante pobijedio Filipa Filjaka 6-4 4-6 10-6. U konkurenciji igrača iznad 40 godina, u finalnom meču Kovačević Ivica je bio bolji od Andree Trošelj rezultatom 6-4 6-4. Naša mlada 12-godišnja tenisačica je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva, jer je u vrlo jakoj konkurenciji iskusnih igrača uspjela osvojiti drugo mjesto. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Bonić Vanja, kojem je pri rezultatu 4-6 3-1, zbog ozlijede meč bio prisiljen predati Nikola Bernat.

U najjačoj kategoriji, seniora do 40 godina, u borbi za treće mjesto Štebih Darijan je bio bolji od Kremer Matka rezultatom 6-4 6-4, dok je u već tradicionalnom finalnom meču Špehar Juraj nakon velike borbe pobijedio Jonathana Kubenu rezultatom 6-3 1-6 10-6.

Pehare i medalje je na svečanom ručku koji je priređen za članove našeg kluba i brojne navijače koji su promatrali finalne mečeve, uručila zamjenica načelnika Općine Đurđenovac, dr. Dragica Pavlić.

Ove godine uveli smo i dodjelu nagrade za Fair play igrača kluba. Jednoglasnom odlukom Natjecateljske komisije nagradu je dobio gospodin Nik Kolgjeraj. Zahvaljujemo svim sudionicima ovogodišnjeg prvenstva na fair i sportskoj borbi i nadamo se još većem odazivu slijedeće godine. Inače, već 15. 9. slijedi slijedeći turnir u organizaciji TK Đurđenovac, a to je već tradicionalni Đurdan Open u konkurenciji parova. Koristimo i ovu priliku, da sve zainteresirane igrače koji imaju želju nastupiti na ovom turniru, pozovemo da se jave u TK Đurđenovac, kontakt broj 091 184 1963.

02/05/2018

Turnir u tenisu u Đurdenovcu

Na terenima TK Đurđenovac odigrana je završnica “Turnira slučajnih parova” koji istoimeni klub organizira povodom Međunarodnog praznika rada.

Specifičnost ovog turnira je u tome da se igrači podijele u dvije skupine. U jednu kvalitetniji i mlađi, a u drugu stariji i (bez uvrede) manje kvalitetni igrači. Potom se ždrijebom određuju parovi koji igraju skupa. Ove godine najmlađa sudionica turnira bila je Trošelj Andrea (12 godina), a najstariji Kiseljak Ivo (70),kojem posebno čestitamo prolaz u završnicu turnira. Posebno veseli i da su tradicionalno sudjelovale gospođe Nataša Ibriks i Maja Lelić, te gospođica Karmen Gutler koje su svojim nastupom uljepšale turnir.

U polufinalnim mečevima postignuti su slijedeći rezultati : Špoljarić Zlatko, Horvat Zoran – Štebih Darijan, Peršić Danijel 9-7,Špehar Juraj, Domnjak Ante – Kubena Jonathan, Kiseljak Ivo 9-4.U meču za treće mjesto par Štebih, Peršić je pobijedio par Kubena, Kiseljak 9-3,a u velikom finalu par Špehar, Domnjak je nakon iscrpljujuće i neizvjesne borbe nadjačao par Špoljarić, Horvat rezultatom 9-5.

Turnir u tenisu u Đurdenovcu

Medalje najuspješnijim igračima, na glavnoj proslavi Praznika rada koja se održala na prostoru ŠRD Đurđenovac uručila je dogradonačelnica općine Đurđenovac dr. Dragica Pavlić.

Svi sudionici prvenstva imali su zajednički ručak, tradicionalni prvosvibanjski grah i mogli su uživati u kulturno umjetničkom programu i glazbi.

“Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima turnira, posebno igračima iz TK Našice i TK Feričanci i nadamo se još boljem odazivu slijedeće godine.” – TK Đurđenovac

Turnir u tenisu u Đurdenovcu

08/02/2018

Održana Godišnja izvještajna Skupština Teniskog kluba Našice

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana Godišnja izvještajna Skupština Teniskog kluba Našice. Na skupštini su uz mnogobrojne članove kluba bili Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica, Vanja Prošić predstavnik Športske zajednice grada Našica, Vatroslav Šrajer predsjednik Županijskog teniskog saveza, Vlado Keglević predsjednik Stolnoteniskog kluba Našice te predstavnici teniskih klubova iz Đurđenovca i Feričanaca.

Održana Godišnja izvještajna Skupština Teniskog kluba Našice

Predsjednik kluba Matija Brkić iznio je Izvještaj o radu kluba za 2017. godinu u kojem je istaknuto da su nastavljeni radovi na održavanju terena i obnovi klupskih prostorija, da je održano nekoliko turnira u tijeku godine i da djeluje škola tenisa. Zatim su izneseni financijski izvještaj kluba i izvještaj nadzornog odbora kluba za 2017. godinu u kojima je naglašeno da je značajan dio prihoda osiguran od sponzora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Nakon izvještaja za proteklu godinu Predsjednik kluba Matija Brkić predstavio je plan rada za za 2018. godinu i plan financiranja za 2019. godinu u kojima je istaknuto da će se organizirati nekoliko turnira, prijateljski susreti sa susjednim teniskim klubovima, seniori će nastupiti na teniskom kupu i nastaviti će se radovi na obnovi terena i prostorija kluba. Ovi planovi su također prihvaćeni jednoglasno.

Održana Godišnja izvještajna Skupština Teniskog kluba Našice

Slijedila je dodjela priznanja za doprinos i razvoj tenisa u Našicama koja su dobili: Ivan Novak, Mirko Kruljac, Ivo Kiseljak, Ivan Hideg, Zvonko Herceg i Ivan Salma.
U ime nagrađenih Skupštini se obratio Mirko Kruljac koji je u svom govoru podsjetio na sve značajne ljude koji su sudjelovali u stvaranju kluba i koji su djelovali u klubu do današnjih dana.
Zadnja točka skupštine je bilo obraćanje gostiju, a Skupštinu je prvi pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je pozdravio rad kluba, obećao daljnju podršku grada radu kluba i istaknuo da je važno nastaviti rad s mladima.
Vanja Prošić Predstavnik Športske zajednice grada Našica također je pozdravio sve nazočne, pohvalio rad kluba i istaknuo da je ovo jedan od rijetkih klubova koji uspijeva osigurati značajni dio prihoda od sponzora.
Skupštinu su pozdravili i zaželjeli daljnji uspješni rad kluba Vlado Keglević predsjednik Stolnoteniskog kluba Našice i Drago Pavlić predsjednik Teniskog kluba Đurđenovac.
Na kraju skupštini se obratio i Predsjednik županijskog teniskog saveza Vatroslav Šrajer koji je također pohvalio rad kluba i iznio zadovoljstvo što su većinu klubova u Slavoniji preuzeli ljudi iz tenisa i time donijeli novu svježu energiju u rad klubova.

 

 

image_pdfimage_print