30/05/2020

U organizaciji ultramaratonskog kluba “Mazator” Slavonski Brod dana 29.05.2020. godine održana je jedinstvena i neobična utrka. Naime, pravila utrke su da osoba mora trčati neprekidno 6 sati i da se trči kružno na atletskoj stazi ili nogometnom igralištu.

Ultrašice URT „Nexe Team” Našice sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković u 19,00 sati na nogometnom igralištu NK Niza uz podršku svojih mještana započele su svoju utrku od 6 sati. Ovakve utrke zbog svojih karakteristika iziskuju izuzetnu mentalnu stabilnost a neprekidno trčanje od 6 sati mogu izdržati samo oni fizički najspremniji.

U 01,00 sati utrka je završila te je Jasna Plemeniti uz određene zdravstvene poteškoće istrčala 42, 64 km dok je Vesna pokazala da nije mirovala za vrijeme pandemije korona virusa te je istrčala 51,54 km. Predsjednik URT „Nexe Team” Našice Tomislav Gall čestitao je svojim ultramaratonkama, a ova utrka je najava da se stvari polako normaliziraju te da će se URT „Nexe Team” Našice uskoro sa svojim članovima ponovno naći na natjecanjima i osvajati medalje.

29/05/2020

Želiš li preko ljeta biti u kondiciji? Želiš li promjeniti stil života na bolje? Želiš li probiti vlastite granice? Želiš li da tvoje dijete bude aktivno i preko ljeta, ili još bolje da trenirate zajedno? Voliš li boraviti u prirodi? Želiš li upoznati novu ekipu, sudjelovati s nama na super utrkama, osvajati medalje? Želiš li se osjećati dobro u svome tijelu i biti ponosan/ponosna na sebe? Odlično! Ovo je idealna prilika za to!

Škola trčanja Nexe Team Našice poziva te da nam se pridruzis u ljetnoj školi trčanja. Sve što trebaš je ispuniti prijavu na linku dolje, a za sva pitanja nam se slobodno javi.

Upis u program škole trčanja URT “Nexe Team”

03/05/2020

Od Amerike do Oceanije, od Europe do Afrike – na Wings for Life World Run utrci 2020, svi sudionici trče individualno, ali kreću istovremeno. Ne postoji tradicionalna ciljna linija – umjesto toga, lovi te virtualno presretačko vozilo! Tako da, trči što dalje prije nego što te ulovi. 100% iznosa tvoje startnine odlazi izravno u zakladu Wings for Life za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

U Hrvatskoj je to tradicionalna utrka koja se organizira u Zadru ali ovaj puta utrka se održala virtualno tako da su se trkači iz Hrvatske dana 03.05.2020. godine u 13,00 sati ujedinili sa svim trkačima svijeta. URT „Nexe Team” Našice sudjelovao je u ovom humanitarnom projektu, a predstavljali su ga:

  • Zoran Trninić
  • Sandra Andrašek
  • Jasna Plemeniti
  • Zdenko Grahovac
  • Hrvoje Dundović
  • Ivana Devald
  • Dragan Jović
  • Marko Srnec

Članovi URT „Nexe Team” Našice trčali su individualno u „gradskom malom parku”, Palićevcu, Nizi, Osijeku, Sunji te su svojim startninam pomogli projektu pronalaska lijeka za ozlijede leđne moždine te trčali za sve one koji to ne mogu. Ovo je još jedna u nizu humanitarnih utrka koju je URT „Nexe Team” Našice sa svojim članovima podržala te svi sa nestrpljenjem očekuju početak utrka koje su zbog pandemije koronavirusa odgođene.

 

22/04/2020

Udruga rekreativnog trčanja Nexe Team Našice obilježila je dvije godine postojanja brojnim natjecanjima i postignutim izvanrednim rezultatima. Članovi udruge prepoznatljivi po svojoj sportskoj opremi, osvajaju odličja na gotovo svim natjecanjima, a dobili su i hrvatske reprezentativce u ultramaratonu koji su ostvarili povijesni uspjeh i ogromno priznanje za udrugu.

 

Udruga koja se bavi popularizacijom trčanja i uključivanja mladih u sportske aktivnosti u Našicama, osnovala je i školu trčanja koju pohađa našička mladež, a jednog će se dana pridružiti najboljoj trkačkoj sceni.

 

Članovi nesebično trče za svoje Našice diljem Hrvatske te organiziraju brojne utrke poput DVD Našice vatrogasne utrke te memorijalne utrke za Vukovar, Sunju i Dalj. Tako su sudjelovali u utrci “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja” kojom se želi podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Prošle godine održan je i prvi 1. Feričanci Wine Run na kojoj je URT Nexe Team Našice osvojio pobjede i u muškoj i ženskoj kategoriji. Tu su i brojne druge utrke poput “Biser Slavonije”, „ALFA“ ulična trka, „Noćni cener“ utrka najdužom ulicom u Hrvatskoj, GRAWE Noćni maraton na kojima su ostvareni izvrsni rezultati.

 

Članovi URT Nexe Team nedavno su sudjelovali i virtualnoj utrci simboličnog naziva „ Jači od korone” kojom su željeli poslati poruku da ne smijemo zaboraviti fizičke aktivnosti niti u vrijeme pandemije koronavirusa.

14/04/2020

Članovi URT „Nexe Team” Našice, Zdenko Grahovac, Branka Grahovac, Marina Lozić, Darija Lozić, Žana Bilandžić, Mihaela Zorkić i Tomislav Gall sudjelovali su u virtualnoj utrci u kojoj je podržalo preko 1000 trkača koji su 13. 04. 2020. godine u različito vrijeme na različitim mjestima diljem Hrvatske trčali utrku simboličnog naziva „ Jači od korone”.

Organizatori ove utrke SRK Sparta Varaždin, portal 3sporta.com i utrka.com željeli su ovom utrkom uz pozitivnu energiju poslati poruku da ne smijemo zaboraviti fizičke aktivnosti niti u vrijeme pandemije koronavirusa. Ova virtualna utrka nema rezultate, nema prva i posljednja mjesta, nema nagrada i proglašenja pobjednika. Nije važno trčiš li 42 kilometra ili deset krugova oko stola u dnevnom boravku. Ovo je utrka na kojoj svatko tko se priključi postaje pobjednik.

Najvažnije pravilo ove utrke bilo je poštivanje pravila i preporuka stožera civilne zaštite tako da su trkači svoje aktivnosti obavili u vrijeme i na mjestima gdje gotovo da i nije bilo ljudi ili jednostavno u svojim domovima. Predsjednik URT „Nexe Team” Našice Tomislav Gall zahvalio se organizatorima na majici, motivaciji i promociji trčanja kao zdravog načina života.

Diljem Hrvatske trkači su izradili fotografije te ga poslale organizatoru koji je u svezi ove neobične utrke napravio zajednički foto – album i objavio ga na svojim stranicama.

11/03/2020

Danas je u uredu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića održan prijem članova Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice koji su na državnom prvenstvu u ultramaratonskoj utrci u Slavonskom Brodu među brojnim trkačima postigli izvanredne rezultate. Dubravka Mesec osvojila je treće mjesto vremenom 8 sati 27 minuta što je peto mjesto trenutno u svijetu. Damir Mesec osvojio je drugo mjesto te tako postao vice prvak Hrvatske u disciplini na 100 km.

Koliko je velik rezultat Dubravke i Damira Mesec govori činjenica kako je odmah nakon utrke stigao i poziv za Hrvatsku reprezentaciju. Tako će članovi URT „Nexe Team” Našice u petom mjesecu u Temišvaru braniti boje Hrvatske na ultramaratonu.

“Koristim ovu prigodu kako bih čestitao i zahvalio čitavom Nexe Teamu na jednom lijepom predstavljanju našega grada, a posebno Dubravki i Damiru na značajnom uspjehu. Biti peti u svijetu po rezultatima veliki je značaj za naš grad i izuzetno smo ponosni pozivom naših sugrađana u hrvatsku reprezentaciju.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je pohvalio i rad Udruge Nexe Team te obećao financijsku pomoć Grada radi daljnje popularizacije trčanja i uključivanja mladih u sportske aktivnosti u Našicama.

Dubravka Mesec koja će trčati za hrvatsku reprezentaciju na svjetskom prvenstvu na 100 kilometara nada se kako će uspješno predstaviti Nexe Team Našice. “Ponosna sam na naš klub i čast mi je trčati za Nexe Team Našice. Hrvatska ima jednu od najjačih ultramaratonskih reprezentacija na svijetu, očekujem jako dobre rezultate, promociju Nexe Teama i grada Našica.”

“Poziv u reprezentaciju za Dubravku i Damira povijesni je uspjeh i ogromno priznanje za udrugu koja djeluje tek dvije godine. Mislim da će oni i dalje na jedan sportski i dostojanstven način predstavljati URT Nexe Team na ponos Udruge i na ponos Grada Našica.”- rekao je predsjednik URT Nexe Team Našice Tomislav Gall.

Tomislav Gall istaknuo je kako treba čestitati i sestrama Jasna Plemeniti i Vesna Janković koje su također sudjelovale na utrci. Uspješno su istrčale štafetu na 100 km te su bile jedina ženska ekipa koja se odlučila na taj hvale vrijedan pothvat. Na kraju je najavio Memorijalni ultramaraton koji će se održati od 20. – 22.3 na kojem će po treći put uz pomoć Grada Našica, članovi Nexe Teama trčati na relaciji od Vukovara do Sunje u dužini od 305 km i neprekidnom trajanju od 37 sati.

09/03/2020

Ultramaratoni su sve zanimljiviji u našim sredinama, pogotovo zbog niza uspjeha hrvatskih reprezentativnih ultramaratonki i ultramaratonaca. Osim toga, mnogi žele saznati gdje je granica njihovih mogućnosti, odnosno koliko dugo mogu trčati. Takva jedna lijepa ultramaratonska utrka održala se 07.03. 2020. u Slavonskom Brodu i za sada je jedina cestovna utrka na 100km u Hrvatskoj.

Utrka se organizira već četvrtu godinu za redom, a Polojsku ultru 2020. čine discipline 50km i 100km, te štafete na 50km i 100km. U štafeti na 50km, dozvoljeno je sudjelovanje dva natjecatelja, a u štafeti na 100km dozvoljena su dva ili četiri člana. Članovi štafeta trčat će 25km ili 50km, ovisno o broju članova štafete. Svaki član trči u cijelosti svoju dužinu i nakon njega, ovisno kada završi, kreće sljedeći član štafete. Uzimajući u obzir da se radi o državnom prvenstvu u Slavonskom brodu se okupila elita ultramaratonaca.

U disciplinama 100 km od članova URT Nexe Team Našice natjecali su se Damir i Dubravka Mesec dok su se na štafetu od 100 km odvažile istrčati Jasna Plemeniti i Vesna Janković. Nakon starta vidjelo se da će utrke na 100 km u muškoj i ženskoj konkurenciji biti izuzetno zanimljive a Dubravka i Damir bez ikakvih kalkulacija krenuli su u borbu za prvaka Hrvatske na utrkama od 100 km. Dubravka je gotovo do 80 km bila vodeća u utrci a onda su je na zadnjih 20 km prestigle Veronika Jurišić i Antonija Orlić tako da je Dubravka dotrčala kao treća u cilj sa rezultatom 08:27:50.

Dejan Radanac trenutno je najbolji ultraš u Hrvatskoj te je prvi stigao u cilj i ujedno postavio rekord na utrci od 100 km u Hrvatskoj. Drugi na cilj stigao je naš Damir Mesec sa rezultatom 07:46:36 te tako postao vice prvak Hrvatske u disciplini na 100 km. Sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković uspješno su istrčale štafetu na 100 km te bile jedina ženska ekipa koja se odlučila na taj hvale vrijedan poduhvat. Koliko je velik rezultat Dubravke i Damira Mesec govori činjenica da su njihovi rezultati trenutno peti u svijetu za tekuću godinu te je odmah nakon utrke stigao i poziv za Hrvatsku reprezentaciju.

Očekujemo članove URT „Nexe Team” Našice u Temišvaru 23.05.2020. godine gdje će braniti boje Hrvatske na ultramaratonu. Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da je ovo povijesni uspjeh i ogromno priznanje za udrugu koja djeluje tek dvije godine.

06/03/2020

U subotu (7. ožujka), paluba najvećeg broda na svijetu, Slavonskog Broda, biti će centar trkačkog svijeta jer će polojskom cestom kročiti ponajbolji trkači Hrvatske, ali i svjetske ultra scene. Svi će oni trčati s nadom i željom da se u srcu slavonske ravnice okrune titulom prvaka Republike Hrvatske u trčanju na 100 kilometara.

Već mjesecima Mazatori s ponosom pričaju o tome kako je Slavonski Brod po treći puta domaćin legendarne Polojske ultre, a  koja je ove godine ujedno i državno prvenstvo na 100 km, utrke koja se trči Splavarskom ulicom, od gradskih bazena do Poloja i nazad. Neki će u subotu trčati 20 krugova, dok je jedan krug 5 km, što čini ukupno dužinu utrke od 100 km. Osim utrke na 100 km, Mazatori su se pobrinuli i za one koji žele pretrčati manju kilometražu, a to je utrka na 50 km.

Naravno, oni trče 10 krugova na istoj stazi. Uz već spomenute discipline, tu je i štafeta na 50 i 100 km. U štafetama svaki član trči 25 km, a štafetu čine 2 ili 4 člana. Boje URT Nexe Team Našica. ali i svojih matičnih klubova (AK Maksimir, AK Moslavina u Pokretu i AK Pžega) za koje se natječu na prvenstvu Hrvatske branit će na utrci od 100 km Dubravka i Damir Mesec dok će u štafeti 2X25 km sudjelovati Jasna Plemeniti i njena sestra Vesna Janković.

Ovo će biti „velika utrka“ ističe predsjednik URT Nexe Team Našice Tomislav Gall te navodi da je iznimno ponosan na svoje članove koji će se pridružiti najboljoj trkačkoj sceni te su iznimno motivirani ostvariti što bolji rezultat iako će Jasna nastupiti sa nesaniranom ozljedom.

Foto: ustupljene fotografije

10/02/2020

Proteklog vikenda održan je 4. Zimski polumaraton i 2. Mrzli cener, po uvjetima koji nisu bili zimski, na plus 14 Celzijevih stupnjeva, u nedjelju, 2. veljače 2020. godine, privukli su u Varaždin rekordnih više od 400 trkača i trkačica na stazu sa startom i ciljem kod Sportske dvorane, popularne Arene. Nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Na 4. Zimskom polumaratonu nastupili su članovi URT „Nexe Team” Našice Zoran Trninić i Sandra Andrašek koji su uspješno završili ovu utrku te na taj način otvorili cestovnu polumaratonsku 2020 godinu.

U subotu 08.02.2020. godine održano je četvrto izdanje osječkog Neptun traila, a organizator “Žuti šešir” ju je nazvao “Utrka koja će vas ublatiti do suza”. I to je istina, tko god ne uđe u cilj Neptun traila blatan, kao da uopće nije trčao. Slavonsko blato jedan je od zaštitnih znakova ove utrke kojom udruga “Žuti šešir” tradicionalno započinje novu trail sezonu.

Iako vremenski uvjeti ove godine nisu ponudili previše blata utrka nije bila ni malo lagana, a već tradicionalno na ovoj utrci sudjeluju članovi URT „Nexe Team „ Našice

Na stazi dužine 21 km sudjelovala je Jasna Plemeniti koja je osvojila izvrsno 4. mjesto. Ovo je Jasni pripremna utrka s obzirom da se oporavlja od dugotrajne ozlijede i u URT „Nexe Team” Našice su vrlo optimistični te se nadaju da će Jasna tijekom godine pokazati pravu snagu te se vrlo brzo naći na postolju među najboljim trkačicama.

Na stazi dužine 12 km našli su se Mijo Benković sa osvojenim odličnim 8. mjestom, Hrvoje Dundović sa 18. mjestom uz napomenu da je na istoj stazi u odnosu na proslu godinu popravio rezultat za punih 8 minuta te Mario Pavičić koji je u cilj ušao na 34. mjestu.

“Nexe Team” za Našičke vatrogasce

Povodom obilježavanja 15 godina europskog broja 112, na kojem su objedinjeni pozivi za sve hitne službe, u Slavnoskom Brodu je u subotu održano deveto rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi.

Uz potporu hitnim službama kroz sudjelovanje u rekreativnoj utrci na stazi se našao član URT „Nexe Team” Našice Tomislav Gall koji je trčanjem dao potporu i istu posvetio svim Našičkim vatrogascima koji su vjerni pratioci i prijatelji Našičke udruge na svim njihovim aktivnostima.

 

06/02/2020

Za manje od dvije godine postojanja već prepoznatljiva URT “Nexe Team” Našice ostvarila je vrhunske rezultate sa svojim trkačima. Za 2020. godinu imaju velike planove na sportskom, memorijalnom i humanitarnom natjecanju, a u 2019. godini trkači nexe-ovci na dostojan način su prezentirali svoj Grad Našice i udrugu. Želimo im puno sreće i dobrih rezultata u budućem radu.

09. 02. 2019. Neptun Trail (Osijek)

Maja Domnjak Lelić 3. mjesto – 21km

 

18. 02. 2019 Fašnička utrka (Zagreb)

Vesna Janković 1. mjesto -10km

 

23. 03. 2019. Kalnik Trail (Kalnik)

Vesna Janković 1. mjesto – 7km

Jasna Plemeniti 1. mjesto – 14km

28. 04. 2019 utrka Zvonko Panežić (Požega)

Jasna Plemeniti 1. mjesto – 15,6km

Vesna Janković 1. mjesto – 5km

 

04. 05. 2019. Moslavina Trail (Moslavina)

Vesna Janković 3. mjesto – 8km

 

11. 05. 2019 Osječki Cener (Osijek)

Damir Mesec 1. mjesto – 10km

 

12. 05. 2019. Bromara polumaraton (Sl. Brod)

Jasna Plemeniti 2. mjesto – 21km

25. 05. 2019. Polojska utrka (Sl. Brod)

Jasna Plemeniti 2. mjesto – 50km štafeta

Vesna Janković 2. mjesto – 50km štafeta

08. 06. 2019. Papuk Extreme Challenge (Orahovica)

Jasna Plemeniti 1. mjesto 21km

Ivana Devald 2. mjesto 11km

 

08. 06. 2019. GBT CENER (Popovača)

Dubravka Mesec 1. mjesto – 10km

Vesna Janković 3. mjesto – 10km

Damir Mesec 2. mjesto – 10km

15. 06. 2019. Baranja night trail (Baranja)

Ana Tomaić – Bernat 2. mjesto – 20km

Jasna Plemeniti 3. mjesto – 20km

 

28. 06. 2019. Našički vatrogasni cener (Našice)

Damir Mesec 1. mjesto – 10km

Krešimir Žagar 2. mjesto – 10km

Dubravka Mesec 3. mjesto – 10km

 

29. 06. 2019. Utrka biser Slavonije (Jankovac)

Jasna Plemeniti 2. mjesto – 12km

 

18. 08. 2019. Novska run

Vesna Janković 2. mjesto – 9km

 

24. 08. 2019. Sunset run (Osijek)

Damir Mesec 2. mjesto – 14km

25.08.2019. Kukuruzni labirint (Osijek)

Ana Tomaić- Bernat 2. mjesto – 23km

 

01. 09. 2019. Utrka Castrum de Posega (Požega)

Vesna Janković 3. mjesto – 14km

 

14. 09. 2019. Belišćanski cener (Belišće)

Vesna Janković 2. mjesto – 10km

28. 09. 2019. Feričanci Wine run (Feričanci)

Dubravka Mesec 1. mjesto – 9km

Damir Mesec 1. mjesto – 9km

21. 12. 2019. Advent run (Đakovo)

Dubravka Mesec 1. mjesto – 10 km

Ana Tomaić – Bernat ukupno 2. mjesto na Slavonsko – baranjskoj trail ligi

Vesna Janković ukupno 3. mjesto valpovačka ljetna liga

 

Škola trčanja djeca

27. 04. 2019. Utrka „Ja imam prijatelja policajca” (Sl. Brod)

David Blagojević 3. mjesto 600 metara

 

24. 08. 2019. Utrka pozdrav Domovini (Zadar)

Ema Devald 1. mjesto

21. 09. 2019. Miholjačka dječja utrka

Mia Hajnal 1. mjesto

 

Foto: ustupljene fotografije